תפילות בית הכנסת בחודש אלול מאותתים לי שזה הזמן להזמין כרשות ולהצטייד לעונת החגים הקרבה,
ויקטור מ"תפוקליף" http://www.tapooklif.com/ כבר מיומן, הוא דואג להביא לי ארגז מלא כרשות וכך במשך שלושה ימים אני חותכת, מנקה מבשלת ומקפיאה.
קציצות פראסה כפי שהן קרויות אצלנו, הן הדבר שנעלם כהרף עין מכלי ההגשה ולא משנה כמה שעות טיגון אני אצבור, תמיד תהיה דרישה לעוד קציצות,
בתחום הטכסטיל בארץ, החלוצים היו יוצאי טורקיה ומדי פעם כשמישהו מהוותיקים פוקד את הסטודיו בעלי שיחיה יודע להתפאר בקציצות הפראסה שלי ואז תמיד נזרקות
כמו "קרידה" ו"בנדיצ'וס מאנוס" לאוויר.
זכיתי לאחרונה לסקר שתי מסעדות שהתהדרו בקציצות פראסה, ב"צועניה" http://hasoania.co.il/ הן בשריות ונימוחות ומצופות פירורי לחם, ב"ביסטרו טאטי" http://tatti.co.ilהן חלביות, משובחות וגם הן מצופות פירורי לחם, תסלח לי סבתי וסבתא לונה (של בעלי) אבל החג הזה אימצתי את הציפוי ולמה אתם שואלים?
יש משהו ששומר על הקציצה יבשה מבחוץ ונימוחה מבפנים,
אמש ערב ראש השנה הייתה טבילת האש,
את הראשון בני בכורי בר שמאד קשה לרצות אותו והוא לא אוהב שינויים, זה עבר, הוא מעמיס מהן על הצלחת.
ערב החג, המרק מוגש לסועדים, הדגים מונחים על השולחן ואני מגיעה עם מגש האמייל הלבן שלי, עשר דקות 80 לביבות כרשה או בשמם הלאדינואי "כפטיקס דה פראסה"
התאדו, נעלמו ורויטל ואלי מתווכות על האחרונות.
זה הרגע בו אלעד, גיסי היקר, שף המשפחה נשבר ומבקש מתכון, אז אלעד יקירי, הבטחתי, זה בשבילך.
לביבות כרשה:
80 לביבות
8 גבעולי כרשה חתוכים שטופים ומנוקים, רק הלבן
להרתיח עד ריכוך.
להוסיף:
1 ק"ג בשר טחון
1 ק"ג חזה עוף טחון
צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
4 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור ומעט ראס אל חנות (לא מהמקורות)
ידידי הטוב המוט של בראון נכנס לפעולה השלב הזה וקוצץ היטב את התערובת
להוסיף מעט קמח או פירורי לחם
ו-3 ביצים.
כשהתערובת קצוצה היטב לחמם מחבת עם שמן בגובה של כ-2 ס"מ (מידות מעולמי)
בידיים רטובות להכין את הקציצות ולעטוף בפירורי לחם מתובלים במעט מלח.
אצלנו בבית נהוג להגיש את הקציצות עם אורז אדום.