שלושה בנים כבשו את המטבח

זו תמיד חוויה מדהימה לראות את הבנים שלי לומדים ומפנימים את חוקי המטבח. האתגר הפעם: מבשלים לאמא ארוחה חגיגית לרגל יום המשפחה

דניו ברוס. המשימה הושלמה.

אם יש מקום בו אין מריבות, צעקות והצקות, זה במטבח המשפחתי שלנו. שם כל ילד מקבל תפקיד, ונהנה ממה שהוא עושה. עוגיות, עוגות או מיני מאכלים שהילדים ממציאים בהשראת הרשת, אצלנו מותר הכל. תמיד כיף לי לשתף אותם בתהליך ההכנה. המחיר שאני משלמת הוא פי 2 זמן הכנה ופי 2 לנקות אחר כך. עם זאת, זו תמיד חוויה מדהימה וכיף לראות איך הם למדים ומפנימים את חוקי המטבח מפעם לפעם.

דניאל ויונתן דדון DanYoBros מבשלים את האתגר הבא
דניאל ויונתן דדון DanYoBros מבשלים את האתגר הבא

שלושת היוטיוברים Danyobros דניאל, יונתן ועומרי דדון, שוב מגיעים למטבח. הם כל כך רצו להפתיע אותי, אז שאני אסרב? האתגר הפעם: מבשלים לאמא ארוחה חגיגית לרגל יום המשפחה.

liatdadon_sanitized

הילדים חיפשו מתכונים ברשת ובחרו להכין רצועות בקר ואננס. אני לא יודעת איך זה היה עובד בבית עם בנות גם. מה שהלך לי בבית, היה בית משוגעים ולהקתו. האמת היא שהילדים גרמו לי להתקף צחוק שלא נגמר, כל פעם מחדש. יצא פשוט טעים ומושלם!! הרווחנו חויה משפחתית בלתי נשכחת. ממליצה לכולם לפרגן לילדים, להכניס אותם למטבח ופשוט ליהנות ובגדול.

רצועות בקר ואננס
רצועות בקר ואננס

רצועות בקר ואננס

המצרכים:

500 גרם בשר שייטל (אפשר גם אנטריקוט/ סינטה) פרוס לרצועות דקות

1/2 כוס רוטב סויה

2 כפות סוכר חום

1/4 כוס חומץ אורז

1 חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות (או 2 כוסות אורז לבן)

5 כפות שמן סויה

2 כוסות אננס טרי או משומר (חתוך לקוביות)

5 טבליות ג'ינג'ר דורות

3 טבליות שום חריף דורות

3 טבליות כוסברה דורות

2 גבעולי בצל ירוק

פלפל חריף טרי קצוץ (לאוהבי החריף)

2 כפות שומשום לבן/ שחור

אופן ההכנה:

מערבבים רוטב סויה, סוכר חום וחומץ אורז בקערה. משרים את רצועות הבשר למשך 10 דק' לפחות. במידה ויש זמן, רצוי להשרות כשעתיים במקרר.

מבשלים את הנודלס או האורז לפי ההוראות.

מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה. מוסיפים 2 כפות שמן סויה ומחכים עד שהשמן רותח.

מוציאים חצי מכמות רצועות הבקר מהמשרה ומוסיפים למחבת. צורבים כחצי דקה מכל צד, הופכים עם מלקחיים ומוציאים מהמחבת.

חוזרים על הפעולה עם החצי השני, ואת נוזל המשרה שנותר שומרים בצד.

מנקים את המחבת ומחזירים לאש, מוסיפים כף שמן, קוביות ג'ינג'ר דורות, 3 קוביות כוסברה דורות ואת האננס. מטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את רצועות הבשר, ומטגנים לעוד דקה.

מוסיפים את נוזל המשרה, קוביות כוסברה דורות ואת הנודלס, מחלישים את הלהבה וממשיכים לערבב תוך כדי בישול עד שכל המרכיבים מתחברים. (במידה ומכינים עם אורז, לא מוסיפים את האורז פנימה).

מגישים עם בצל ירוק קצוץ ושומשום לבן/שחור.

תכינו טישו לניגוב הדמעות ותראו בעצמכם מה התרחש, בסירטון המצורף:

 [youtube 8KqRw1bPOwI nolink]

צילום: ליאת מזרחי דדון
צילום: ליאת מזרחי דדון

חג משפחה שמח לכולם

ליאת מזרחי דדון
אמא לבנים, נשואה באושר, אמנית יוצרת רב תחומית, מעצבת גרפית, מאיירת, כותבת תוכן, בונה מותגים, מנהלת ניו מדיה, בונה אתרים ובעלת קהילה. המוטו שלי: אני רוצה להשיג חופש כלכלי, בטחון והערכה בחיים שלי, ע"י פיתוח ויצירת מוצרים מרגשים לאנשים, תוך שימוש בקריאטיביות שבי וביכולת ליצור יש מאין בצורה מעוררת השראה ומשאירת חותם.