שלגיות – עוגיות השוקולד האולטימטיביות שלי

מכל המתוקים שישנם (וישנם כל כך הרבה), אני תמיד בעד שוקולד, ומכל העוגיות מנצחות אצלי השלגיות, עוגיות השוקולד האולטימטיביות, נימוחות מגולגלות באבקת סוכר בעלות מראה מתפוצץ וטעם אלוהי.

מכל המתוקים שישנם (וישנם כל כך הרבה), אני תמיד בעד שוקולד משובח: מריר, דחוס, עשיר, ארומטי. כל תענוגות החיים, כל התשוקות כולן, מתנקזים למקום אחד – ש..ו..ק..ו..ל..ד…..

כמובן שיש סיפור ילדות שיכול להסביר את התשוקה הזו:
בתור ילדה שלא אכלה ובגיל שנה הגיעה (בשעה טובה, כמו שאומרת אימי) למשקל 7 ק"ג, סבא וסבתא דאגו תמיד לפנק אותי בשוקולד. בכל ביקור (והיו רבים כאלה) היו מביאים מתנה – חפיסת שוקולד פופאי. בנות ובני גילי בודאי זוכרים ולאחרים אגלה: זהו אותו שוקולד פרה (חלב, כמובן) ארוז וממותג בדמויות פופאי. את האריזות היו אוספים ושולחים לעלית, וכנגד כל 10 אריזות היו מקבלים פוסטר. ובכן… לי היו את כל הפוסטרים.

פופאי

זה הסיפור על רגל אחת, אבל בינינו, בשביל שוקולד צריך סיפורים???

אז אצלי זה תמיד שוקולד, ומכל העוגיות מנצחות אצלי עוגיות השוקולד האולטימטיביות – השלגיות, עוגיות נימוחות מגולגלות באבקת סוכר בעלות מראה מתפוצץ וטעם אלוהי. אלה ללא ספק מהעוגיות האהובות והפופולריות ביותר בקונדיטוריה, ובכלל. הכנתן כרוכה בטרחה לא מעטה ודורשת התארגנות מראש, אך התוצאה שווה בהחלט את המאמץ! אז נצא לדרך?

מרכיבים
280 גר' שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו)
50 גר' חמאה
2 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס ליקר תפוז או אמרטו
2 כפות גרידת תפוז (לא חובה, מומלץ במיוחד אם משתמשים בליקר תפוז)
1 כוס קמח תופח
1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים

סוכר + אבקת סוכר לגלגול

אופן ההכנה
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, בוחשים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים ליקר (וגרידה, אם משתמשים).
מקציפים במיקסר ביצים + סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד. נא להתאזר בסבלנות, זה יקח כמה דקות טובות.
מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס.
מקפלים פנימה את הקמח והשקדים הטחונים.
משטחים את התערובת בתבנית (על ניילון נצמד או נייר אפיה) ומקפיאים למשך לילה.

למחרת: משחררים את התערובת מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל אחיד, עד כמה שאפשר ומגלגלים כל ריבוע לכדור בגודל עגבניית שרי קטנה (התערובת די דביקה, אני ממליצה לעבוד עם כפפות חד"פ).
מגלגלים כל כדור מיד בסוכר.

שלגיות מגולגלות בסוכר

שימו לב: לא חייבים להשתמש בכל הכמות, אפשר לשמור חלק מהתערובת להזדמנות נוספת, רק לעטוף היטב ולשמור בקופסה סגורה, שלא יתקבל טעם של פריזר.

לאחר שכל הכמות שרוצים לאפות מגולגלת לכדורים ובסוכר, מגלגלים במהירות באבקת סוכר (לא מנערים עודפי אבקת סוכר, כמות גדולה של אבקת סוכר רק תתרום למראה הדרמטי של העוגיות) ומסדרים בתבנית אפיה (עם נייר אפיה). שומרים על מרווחים של 3-4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס).

כאשר התנור חם מכניסים את העוגיות ואופים במשך 7 דקות בדיוק!
רצוי ומומלץ: לא לדבר בינתיים בטלפון, לא להתפתות לפייסבוק וגם לא ללכת לשירותים. כולה 7 דקות. אפיית יתר (אפילו דקה-שתיים מיותרות) אינה מומלצת כלל וכלל, ולא חבל אחרי כל העבודה?

אחרי 7 דקות – מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים.

שלגיות

טועמים ונהנים. מאחסנים בקופסה אטומה וסגורה היטב. העוגיות יכולות להישמר עד חודשיים, אבל… הן בוודאי ייגמרו הרבה לפני כן.

אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? אשמח לתגובות ורשמים.

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת

מתכוני עוגיות נוספים של שרון:
עוגיות טחינה