כאשר אתם עומדים לפני מכירת דירה או נדל"ן אחר, כדאי לכם מאוד לקחת שירות של עו"ד מכירת דירה. לעתים יש נטייה לשכור שירות זול, הזול עלול להתגלות כיקר בהמשך.
השכר המינימלי המומלץ לעורכי הדין עומד על כ – 1% לרווח של עד 538,210 ₪ על פי כלליהם של לשכת עורכי הדין. באופן מעשי, שכר הטרחה של עורכי הדין עומד על בין מחצית האחוז לשני אחוזים ויותר משווי העסקה. פרמטרים רבים משפיעים על גובה הסכום של שכר הטרחה, נושאים כמו מע"מ, מס הכנסה, שעבודים, עיקולים ועוד, כל אלו משפיעים גם הם על גובה הסכום אותו דורש עו"ד מכירת דירה תמורת עבודתו.
כללים בהזמנת שירות מעו"ד מכירת דירה
את המידע הבא קיבלנו היישר ממי שעוסק בתחום זה ביום יום – עורך הדין לענייני נדלן גיל אדר מירושלים. לטענתו של עוה"ד אדר הוא נתקל בלא מעט אנשים שרואים בעבודתו כעלה תענה ולא מבינים את כמות העבודה, היצירתיות והבקיאות שדרושים על מנת להכין חוזה מכר כהלכה. מסיבה זו ישנם עורכי דין רבים ה"מזנים" את עצמם כדי להרוויח את לחמם ועק כך מבצעים עבודה לא מספקת שעלולה ליצר יותר טוב מרע. לפיכך יש קודם כל לברר עם עוה"ד הוא אדם ישר ובקי במקצועו ובפועלו. רק לאחר מכן יש לנהל משא ומתן על שכר הטרחה.
כל מי שמוצא את עצמו מנהל משא ומתן עם עורך דין נדל"ן לגבי הסכום אותו הוא עתיד לשלם תמורת עבודתו, צריך לדעת לעשות זאת באסרטיביות ובתבונה, לצורך כך יש לנהוג באופן הבא:
- ראשית, יש לחתום עם עורך הדין על חוזה עבודה, בחוזה יש לכתוב באופן ברור את גבולות הטיפול של עורך הדין בתיק, כמו כן, יש לחתום על החוזה לאחר שהגעתם לעמק השווה בנושא התשלום, גם על הסכום אותו יקבל עורך הדין כשכר טרחה יש לחתום לפני שהטיפול בתיק מתחיל. אין לסמוך על דיבורים בעל פה, יש לדאוג שכל הפרטים שסיכמתם יהיו רשומים וחתומים, חתימה על חוזה היא דרך שחוסכת מהלקוח ומעורך הדין עוגמת נפש בהמשך.
- ודאו שעורך הדין הוא בעל אחריות, בקשו ממנו לראות את פוליסת ביטוח האחריות שלו, אל תתפתו לקחת שירות מעורך דין שאינו מציג בפניכם תעודת אחריות, מקרים רבים של רשלנות מצד עורכי הדין הביאו להפסדים רציניים ללקוח, פוליסת האחריות תכסה נזקים כאלו.
- יש לשכור שירות של עורך דין אחראי ומקצועי, ההתייחסות הנכונה של עודך הדין לתיק מגדילה את הרווחים.
מה יש לספר על שכר טרחה של עורך דין נדל"ן, שימו לב שאינכם נופלים בידיים לא אמינות.