שכבות של תקווה

כבר תקופה שהיחסים בין הבנות שלי לא קרובים במיוחד אז הצעתי להן אחר הצהריים להכין ביחד את המתכון שלי ללזניה בתקווה לשיתוף פעולה וחוויה מקרבת. התוצאות לפניכם

 

יחסים באופן כללי ויחסי אחיות בפרט, הם דבר מורכב ללא ספק. בעידן הניידים אני מוצאת שהקשר בין הבנות מתרחק והפעילות המשותפת שלהן היא במקרה הטוב, ריקוד ויצירת סרטון של 15 שניות בטיק טוק.

בילדותי הפעילות המשותפת שהייתה לי עם אחי הייתה בעיקר סביב המטבח. היינו פותחים ספר מתכונים לילדים ופשוט ניגשים לעניינים. אני זוכרת את המבט והשמחה של אימי ובעיקר אותנו – ממש מבסוטים על עצמנו.

החלטתי להציע לבנות פעילות משותפת כמו זו שלי, מפעם. הן, לשמחתי, ממש התלהבו. אז בחרתי להן את המתכון שלי ללזניה כי יש בו כמה פעולות ממש פשוטות שאפשר לעשות יחד ובעזרת המוצרים של דורות אין צורך בקיצוצים וחיתוכים שידאיגו אותי. הבנות שיתפו פעולה, אפילו צילמו סרטון לטיק טוק ועפו על עצמן עם תוצאה טעימה ומשמחת חייך ובטן ואף המציאו שם חדש ללזניה על שם המשפחה שלנו – סמבלזניה.

 

לזניה פטריות ברוטב רוזה

המצרכים:

רוטב רוזה:

בקבוק רוטב עגבניות מרוסקות

חצי מיכל שמנת מתוקה

3 טבליות בזיליקום דורות

2 טבליות שום כתוש דורות

מלח

פלפל

 

פטריות מטוגנות:

25 גרם חמאה

4 טבליות בצל מטוגן דורות

1 טבלית שום כתוש דורות

סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות

אגוז מוסקט

מלח

פלפל

 

לזניה:

חבילת דפי לזניה

קופסת קוטג'

200 גרם מוצרלה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה

 

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב, מבשלים בסיר קטן את כל המצרכים עד לרתיחה. מסירים מהאש.

מכינים את הפטריות. ממיסים חמאה, מוסיפים בצל מטוגן ושום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותן עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.

הרכבת הלזניה – בתבנית מלבנית שמים שכבה של רוטב אדום.

מעליה מסדרים דפי לזניה ואז לפי סדר שמים רוטב אדום, קצת פטריות, טפטופים של קוטג', גבינה צהובה וקצת מוצרלה ושוב דפי לזניה וחוזרים על סדר המרכיבים ומסיימים עם שכבת רוטב אדום ומוצרלה.

מכסים ואוטמים בנייר אלומיניום.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות (אני שמה טורבו) לחצי שעה/בדיקה שהדפים התרככו ואז עוד 10 דק לא מכוסה להשחמה.

 

וזה מה שקרה לנו במטבח. הנצחנו הכל בוידאו

חוסל בדקה