אני אוהבת לארח ולפנק את האורחים. בכל פעם שאני מתכננת ארוחה, אני חושבת על הצבעוניות של השולחן, שיהיה מזמין ומאיר עיניים. לאחרונה התאהבתי בהגשה בכוסות אישיות. היא גם מאוד מיוחדת וגם מרשימה. הפלוס הנוסף – למרות שנראה שהשקענו הרבה עבודה, ההכנה מאוד קלה ופשוטה. צריך רק למצוא כוסות יפות להגשה, זהות בגודלן ולעבוד נקי.
בתור צמחונית אני הכי אוהבת את ארוחת ערב שבועות עם שפע של מאכלים שמבוססים על ירקות, פירות, מוצרי חלב ועוד פינוקים. הבעיה עם כל השפע הזה, שהוא כולל גם שפע של קלוריות ולכן אני משתדלת להכין לפחות מנה אחת בריאה ולא משמינה ומאוד מיוחדת.
פתיח בכוס: שכבות טאבולה כרובית, רוטב לבן וקציפת גבינה ואגוזים
הכמויות ל-12 כוסות בנפח 150 מ"ל
מצרכים:
לטאבולה כרובית
1/2 כרובית בינונית מחולקת לפרחים גדולים
1/4 פלפל אדום חריף נקי מגרעינים וקצוץ דק-דק
1 פלפל צהוב גדול חתוך לקוביות קטנות
1/2 לימון עם הקליפה (בלי הגרעינים) קצוץ דק
צרור גדול של פטרוזיליה קצוצה דק
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק (כולל החלק הלבן)
100 ג' פירות יער (אפשר להשתמש בקפואים ולהפשיר אותם לפני השימוש) או חמוציות מיובשות בלי סוכר
100 ג' גבינה צהובה נעם 9% טרה מגורדת
לרוטב הטאבולה
1/3 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית גדושה מלח
2 כפות סילאן
פלפל שחור
לרוטב הלבן
2 גביעי לבן 3% טרה
2 כפות טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
מלח, פלפל שחור
לקציפת הגבינה והאגוזים
1 קרם גבינת שמנת טבעי 5% טרה
100 ג' אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
4 כפות לבן 3% טרה
1 שן שום כתושה
אופן ההכנה:
הכנת הטאבולה
1. מניחים בקערה את פרחי הכרובית, שופכים עליהם מים רותחים ומשאירים ל-5 דקות. מסננים את המים ומניחים את הכרובית על מגבת לספיגת הנוזלים.
2. קוצצים את הכרובית ב-slicer או מגרדים על פומפיה גסה. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מצרכי הטאבולה.
3. שמים בצנצנת את כל מרכיבי רוטב הטאבולה, סוגרים במכסה, מנערים היטב ויוצקים על הטאבולה. מערבבים היטב.
הכנת רוטב היוגורט
1. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב.
הכנת קציפת הגבינה והאגוזים
1. מחממים מחבת (בלי שמן) וקולים עליו את האגוזים. זהירות שלא ישרף.
2. מקציפים במעבד מזון כדקה את קרם גבינת השמנת ואת הלבן.
3. מוסיפים בערבוב ידני את האגוזים הקלויים ואת השום ומערבבים.
שמים את הטאבולה במסננת לסינון כל עודפי הרוטב. לא לוותר על השלב הזה.
הרכבת המנה
1. שמים בכל כוס 2 ס"מ של טאבולה.
2. מעל שמים 2 ס"מ של רוטב הלבן. מכניסים למקרר ל-5 דקות להתייצבות.
3. מעל שמים שוב 2 ס"מ של טאבולה.
4. מעל שמים שכבה של 2 ס"מ קציפת גבינה.
מעבירים את הכוסות למקרר להתייצבות ולספיגת טעמים של כשעה לפני ההגשה.