אירוע מוחי עלול לקרות באופן פתאומי, בלי אזהרה מקדימה ובכל שעה וכתוצאה ממנו, עלול להיגרם שיתוק לחצי גוף, כמו גם פגיעה ביכולות המוטוריות ובתוך כך גם פגיעה ביכולות הדיבור.
האור בקצה המנהרה טמון בעובדה שקיימת אפשרות לשקם באופן משמעותי את יכולת הדיבור.
יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שמדובר בהליך ארוך ולא פשוט, אשר מצריך סיוע של אנשי מקצוע כמו קלינאי תקשורת ופסיכולוג וזאת לצד הטיפול הרפואי השוטף שגם לו תפקיד חיוני ומרכזי בהליך השיקום.
מה זה אפזיה ולמה היא עלולה לגרום
אפזיה היא תסמונת אשר עלולה להוות את נחלתם של אנשים אשר עוברים אירוע מוחי, התסמונת באה לידי ביטוי בהפרעה בשפה שהיא למעשה תוצאה של הנזק המוחי אשר נגרם כתוצאה מהאירוע.
במקרה של אפזיה, אין בהכרח פגיעה ביכולת האינטלקטואלית של הלוקה בתסמונת, אך התסמונת תגרום לו לאבד באופן חלקי או באופן מלא את היכולת לדבר, את ההבנה של הדיבור כמו גם את יכולות הקריאה והכתיבה.
שיקום לאחר מקרה של אירוע מוחי כאן קלינאי תקשורת מוסמך אמור להיכנס לתמונה ולפעול על מנת לעורר את אותם אזורים אשר סמוכים לאזור הפגוע במוח וליצור הקשרים חדשים במקום אלו שנפגעו כתוצאה מהתסמונת.

ההשקעה משתלמת
חשוב לציין שלמרות שהליך שיקום הדיבור, לא יוכל להשיב לנפגעים את יכולות הדיבור של טרום האירוע, אך עדיין קיימת אפשרות להשיג שיפור משמעותי ואף לקרב את המטופל ליכולותיו הקודמות.
חשוב לציין שגם לתמיכה מצד המשפחה ומצד הסובבים יש חשיבות גבוהה בדרך להשגת התוצאות הטובות האפשריות בתהליך.
כאמור, יש לקחת בחשבון שמדובר בהליך אשר מצריך עבודה קשה ואורך רוח מצדם של כל המעורבים בתהליך השיקומי – אך הדרך הארוכה בהחלט תהיה שווה את התוצאה.