זהו, אנחנו עוד מעט מגיעים לישורת האחרונה – לקראת ליל הסדר.
לכל אחד יש את המתכונים המשפחתיים שהולכים איתו עוד מילדות, לי יש המון מתכונים לפסח שקיבלתי מהסבתא שלי ז"ל – זה מרגש אותי בכל פעם מחדש להכין אותם לכל המשפחה, ככה אני מרגישה שהיא נמצאת ונוכחת יחד איתנו – בערב המשפחתי הזה.
המתכון לקניידלך של סבתא מרים קלים וכל כך טעימים עד שהקערה מתרוקנת עוד בטרם מגיעים האורחים.
אני זוכרת את עצמי בתור ילדה, עומדת על שרפרף בבית סבתא ומגלגלת את הקניידלך וזורקת אותם אחד אחרי השני לסיר.
וזהו המתכון לקניידלך המפורסמים של סבתא מרים ז"ל:
מצרכים:
12 ביצים
12 כפות שומן עוף (אני מבקשת מהקצב שלי שיפריד לי את שומן העוף, אני מניחה אותו בסיר למשך כמה דקות עד שמתקבל הנוזל)
6 כוסות קמח מצה
2 כוסות מרק עוף (אפשר מוכן מאבקה, 2 כפות אבקת מרק על 2 כוסות מים רותחים)
מלח
תמצית שקדים (מה ששמעתם! – קונים בחנויות תבלינים)
ואגוז מוסקט
לאחד את כל המרכיבים יחד, ולהעביר את הקערה כשהיא עטופה במגבת/נייר אלומיניום למקרר לפחות ל-4 שעות.
ואז המגיע החלק החווייתי – אני מזמינה את הילדים וכולנו יחד עומדים במטבח ומגלגלים קניידלך של סבתא מרים – זו חוויה מרגשת וכל כך משפחתית המזכירה לי את אותם ימים נפלאים שאינם עוד.
"זורקים" קניידלך לסיר עם מים רותחים על סף ביעבוע ומבשלים כעשר דקות עד שהם צפים.
מעבירים למרק/קערות ומתענגים!
מאחלת לכולכם חג שמח והכי חשוב – חג של יחד.
שלכם, שילי פרלמן
הבית של שילי