פגשתי אותו בכנס עסקי. הוא התעניין בעשייה שלי, חצי בנימוס, ושאל לגבי לקוחותיי הגברים. הסברתי שרוב השירותים שלי לא מיועדים לגברים "'אלא אם הם אבות לבנות"'. ראיתי את הבעתו משתנה. הוא רצה לדעת עוד על הערך שאפשר לתת לנערות מתבגרות וביקש טיפים עבור ביתו שלדבריו החלה לאחרונה לגלות עניין יתר במשקל ולהעיר הערות לא מחמיאות על הגוף שלה.
הצעתי לו לפעול בשני מישורים- קודם כהורים מול בעל מקצוע- לוודא שלא מתרחשת סוג של אכילה רגשית ובמידה וכן לטפל.
במקביל – ליצור שיח פתוח עם הבת לגבי תפיסת הגוף שלה, ובאותה הזדמנות להציע לה דרכים נוספות להתבונן על עצמה ועל הגוף שלה.
הצעתי תרגיל בו היא כותבת 10 דברים שהיא אוהבת בקשר לגוף שלא בהכרח קשורים למראה. {כיוון שהזכיר שהיא ספורטאית מצטיינת הצעתי לו להדגיש את החוזק והחיוניות של הגוף במקום להתמקד במה שאינה אוהבת).
סייגתי קלות את עניין הספורט וציינתי את חשיבות הערנות לכך שלא מתרחשת סוג של התמכרות סמויה לספורט ולאורח חיים 'בריא' כשלמעשה מדובר בהפרעת אכילה בתחפושת. דבר שאפשר לראות הרבה בתקופה זו.
הוא גילה עניין רב בנושא אז המשכתי ודיברתי על הדיסוננס בין ההשמצה הגורפת של תופעת האנורקסיה יחד עם הצגת מודלים נשיים 'מושלמים' שניבטים אלינו מכל פינה במדיה, ועל כמה שהבנות מבולבלות מכל זה. ועל איך העיסוק האובססיבי בספורט ובתזונה בריאה יכול בקלות לגלוש אל אותו תחום אפור של הפרעות האכילה אפילו בלי להרגיש.
בעקבות השיחה הקצרה שלנו הוא נדהם לגלות דפוסים דומים אצלו.
הצעתי לו להצטרף ולעשות יחד עם ביתו את אותו התרגיל לגבי הגוף ולראות מה קורה. בכך יוכל בעצם לתת לה דוגמה אישית להסתכלות חדשה על הגוף שזה הלימוד הכי אפקטיבי שיש וגם להפיק ערך עבור סוגיית המשקל האישית שלו.
מסתבר שהדפוסים שמנהלים אותנו כאנשים מבוגרים הם בעלי השפעה עמוקה על המסר שעובר לילדים צעירים. גם כשזה לחלוטין נעשה ברמה הלא מודעת. וגם – נראה שלאבות יש השפעה גדולה בהרבה משנהוג לחשוב על תפיסת הגוף של בנותיהן ולכן גם תפקיד חשוב בשינויה לטובה.
חומר למחשבה…
זוהר שובל
לפרטים: 052-3794494
ועד שנפגש, מוזמנת לעקוב אחרי כאן:
דף פייסבוק
דיונים והתיעצות: קבוצת הסטיילינג בפייסבוק "זוהרות"
אתר: www.stylist-it.com
השראה: פינטרסט