שיגעון הסושי

הסושי – בריא, טעים וצבעוני- המאכל שכבש את העולם כולו ואת דוכני האוכל באירועים!
את הסושי של Black & White כבר ניסיתם?

20161110_202213_HDR~2

הסושי הוא מאכל יפני המורכב מאורז בחומץ המשולב עם מרכיבים שונים כגון דג נא או מעושן, אצות מאכל וירקות. כך שהוא מתאים גם לצמחוניים (כמובן שבלי הדג..).
הסושי הפך לפופולארי ואף חלק משוק המזון המהיר בעקבות ההתאמות שבוצעו בו עם השנים. המפנה העיקרי היה בשנות ה-60 , כאשר חל שינוי בסגנון הכנת הסושי בקליפורניה שבארצות הברית, תוך הוספת מרכיבים ויצירת מאכל בסגנון פיוז'ן. כך גם הומצא הקליפורניה רול והוסיפו אבוקדו לסושי.

20161110_194842_HDR~2

סושי הוא טעם נרכש. שנים סלדתי מהאצות ומהדג הנא, אבל, לאחר מספר טעימות גם אני הפכתי לחלק משיגעון הסושי.
הסושי נחשב לאוכל לאניני טעם , דל שומן ולא פחות חשוב , הסושי הוא מאכל צבעוני (נעים ואסתטי להגשה). כל אלו הופכים אותו למאכל מבוקש במיוחד. כיום תוכלו לראות מסעדות יפניות, סושיות וסושי כחלק מתפריטים באירועים שונים.

20161110_194705_HDR~2

האכילה בעזרת מקלות צופסטיק מאפשרת לכם גם ליהנות מחווית האכילה ואכילה איטית (המאפשרת עיכול איטי, הבריא יותר). לכן, ממליצה לכם לא לוותר עליהם, גם אם אתם עדיין לא מיומנים. זה בהחלט שווה את המאמץ! אל תדאגו, לאחר כמה כישלונות, שילוו בנתזי סויה עליכם או על שכיניכם, תרגישו מלכי העולם עם המקלות 😉

הוזמנתי לטעום מהתפריט העשיר של מסעדת הסושי Black & White שבראשון לציון, אז ברור שאלך…ואני כאן לדווח מהשטח 😉

20161110_193308_HDR~2

קצת רקע על המסעדה-

מסעדת Black & White הינה מסעדת סושי הממוקמת במערב ראשון. המסעדה כשרה, דבר שהוא לא מובן מאליו בכלל, אלא אם כן זה בירושלים וגם שם זה כבר לא ברור…
המסעדה מגישה שלל מנות סושי מיוחדות כמו צ'יז רול, ספייסי טוביקו, סמוקי רול וכו'…
בנוסף, תוכלו להינות ממנות אין סייד אאוט, סלטים טריים, פוטומאקי, סנדוויצ'ים, רולים מטוגנים, מאקי, ניגירי, קונוסים, סשימי, קומבינציות ומגשי מסיבות.
הרולים עבים ועשירים ומוגשים בצורה יפה ודקורטיבית, הגורמים לכל מנה להיות חגיגה לעיניים וכשטועמים גם לחיך.

מהיכן שמה של המסעדה, בלאק אנד וייט?

התשובה מטה בתמונה של שני הבעלים. 

20161110_194445_HDR

ומה טעמתי?

• פתחתי את ארוחת הסושי עם בירה וחמוצים. הבירה היפנית KIRIN ICHIBAM, היא בירה עדינה עם 5% אלכוהול. החמוצים כללו בעיקר כרוב, מלפפון, גמבה וגזר.

20161110_192940_HDR~2

ספיישל בלאק אנד וייט– זוהי מנה באמת מיוחדת עם שפע של טעמים הרוקדים על הלשון. הרול מורכב מאבוקדו, מלפפון, בטטה ומעל סלט סלמון טרי קצוץ ברוטב מיוחד. הסלט על הסושי הפך את המנה הזו לטעימה במיוחד.

20161110_194751_HDR~2

צ'יז רול– חייבת לציין שזו הפעם הראשונה שטעמתי גבינת טופו וזה לא היה רע בכלל… הרול מורכב מסלמון אפוי , גבינת טופו, בטטה ועטוף באבוקדו. מנה זו היא פתרון למי שרוצה לאכול סושי עם דג, אבל לא נא.

20161110_194229_HDR~2

קרייזי סלומון– הרול מורכב מסלומון נא, אבוקדו, בטטה, עטוף בסלומון צרוב, קריספי בטטה, טמפורה , עירית ושומשום. המנה בעצם מורכבת מסלומון אפוי וסלומון צרוב. מנה נפלאה לחובבי הסלומון. היא מעט פיקנטית וזה בהחלט מוסיף למנה.

20161110_194724_HDR~2

ספייסי טוביקו– זוהי מנה הנחשבת לחריפה, אבל היא נפלאה גם למי שאינו נחשב לחובב החריף (מנסיוני האישי 😉 ). הרול מורכב מאבוקדו, אספרגוס, טמאגו עטוף בעירית, למעלה ספייסי סלומון וטוביקו אדום. השילוב של כל המרכיבים יוצר טעם מופלא והמנה בהחלט מומלצת!

20161110_201911_HDR~2

למתעניינים מצרפת לינק לאתר המסעדה: http://Blackandwhitesushibar.co.il

בתאבון!

XOXO
אחת שיודעת 😉

קרין מילשטיין
סטייליסטית, מאמנת כושר ובוגרת תואר שני לתקשורת ועיתונאות. זה מה שיוצר את הבלוג על תרבות, סגנון חיים, טיולים, ביקורת ספרותית, שירה ועוד... מוזמנים לקרוא, להגיב ובעיקר להנות... XOXO אחת שיודעת ;-)