שטרודל וינאי בסגנון קלאסי או מקוצר

    096

אחת האהבות המתוקות הגדולות שלי היא עוגת תפוחים ורצוי שזה יהיה שטרודל.

החמצמצות של התפוח עם המתיקות של הצימוק בתוך הפריכות המתפצפצת של הבצק העדין והשביר הם שיא מבחינתי.

כדי לקבל שטרודל וינאי אמיתי ,אני מוכנה להתאמץ ולהשקיע זמן ולא מעט עבודה.

זו הדרך הארוכה.

הדרך הקצרה היא להכין עם בצק פילו וזה עושה עבודה נהדרת גם כן.

בחירה שלכם.

יאללה, נצא לדרך.

025

לבצק השטרודל

כוס ורבע קמח לבן.

טיפ טיפונת מלח

כף גדושה של סוכר

ביצה שלמה

2-3 כפות מים חמים

25 גרם חמאה רכה רכה

חלמון למריחה

או 3 יריעות של בצק פילו קנוי ומופשר

לתוך קערת מיקסר לנפות את הקמח ולהוסיף את כל המרכיבים, ללוש היטב במשך כרבע שעה. הבצק צריך להיות חלק, נעים ומאוד אלסטי. חשוב מאוד שיהיה אלסטי. להניח למנוחה לפחות שעה מכוסה בניילון נצמד.

למילוי

4 תפוחי עץ גראנד סמית, ללא הליבה, קלופים, מחולקים לרבעים ופרוסים דק דק.

2 כפות צימוקים חומים עסיסיים או אוזבקים

רבע כוס סוכר

גרידת לימון

קורט קינמון (אופציונאלי)

3 כפות פירורי לחם

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר.

מפת שולחן או מגבת גדולה .

במחבת להוסיף 25 גרם חמאה ולהמיס, להוסיף את פירורי הלחם ולטגן עד שזהובים וקרי ספיים. לוקח כדקה או שתיים. להוריד מהאש.

לערבב את התפוחים,הסוכר,קליפת הלימון והצימוקים.

על משטח מקומח להניח את הבצק ולרדד עם מערוך. לסובב מידי פעם רבע סיבוב ואם נדבק לקמח מעט. עד שיש עיגול בקוטר של בערך 25 ס"מ.

להעביר את יריעת הבצק על מפת השולחן ולמתוח עם הידיים, בעדינות,  את היריעה מהמרכז החוצה.

הבצק הגמיש נמתח די בקלות ולאט לאט נעשה דקיק עד כדי שקיפות

לעצב לעיגול בקוטר של כארבעים ס"מ.

למרוח את יריעת הבצק ביתרת החמאה , להקפיד שכל היריעה מרוחה . במרכז ולאורך העיגול לפזר את פירורי הלחם ומעליהם לערום בשכבה את התפוחים.

עם מספרים או סכין חדה להסיר את קצוות עבים של יריעת הבצק לגלגל לשטרודל.

בזהירות להעביר את השטרודל לתבנית עם נייר אפייה , אפשרי לגלגל את השטרודל עם הבד לתוך התבנית. לקטום את קצוות השטרודל ולצבוט את הבצק שהמילוי לא יברח.

למרוח את השטרודל בחלמון ביצה ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כחמישים דקות. כדאי להציץ לאחר 40 דקות אם השטרודל שחום מאוד להניח מעליו נייר כסף .

להוציא, לצנן כחצי שעה, לפזר אבקת סוכר או להגיש עם גלידה.

004005

לתהליך הקצר

לקחת 3 יריעות של בצק פילו ולמרוח , כל יריעה, במעט חמאה מומסת , להניח את היריעות אחת על גבי השנייה ולהמשיך עם המילוי כפי שהוסבר למעלה. לקפל את קצוות השטרודל פנימה שהמילוי לא יברח.

להבריש את השטרודל בחמאה במקום בחלמון ביצה ולאפות כ-40 דקות בלבד. לכסות בנייר כסף אם השטרודל משחים מידי.

אהבתם את המתכון ? אז מה איכפת לכם ללחוץ על הכפתור “עקוב אחריי” למעלה בצד שמאל והמתכונים יגיעו אליכם ישירות – בלי “חפירות” בלי פרסומות. מתכונים נטו.  

בקרו אותנו בפייסבוק    הסדנאות של פאני

082