שכחתי כמה אני אוהבת לאפות

אפשר להתחיל את הארוחה עם הקינוח?

עוגת התפוחים של אמא
ביקשתי מהחצי השני שלי שתבחר את המתכון שלה לראש השנה אז היא ישבה לחשוב וחיברה את החג, לאמא ולאהבה לאפיה. היום כשרוב הזמן היא לוחשת לסירים, האפיה נדחקה הצידה אבל כשהיא אופה…איזה כיף שראש השנה תיכף מגיע. מוזמנים להיכנס למחשבות שלה ולמתכון עוגת התפוחים של אמא שלנו.ליבי .
IMG-20190918-WA0014
מחשבות לשנה חדשה…
עברתי שנה של הגשמה, לא הרבה יכולים לומר על עצמם שהצליחו למלא את האיחול הכל כך משמעותי הזה, איחול שטומן בחובו הרבה אחריות, תשוקה, מחויבות, אהבה, שאיפה לשלמות, דבקות במטרה, נחישות, והרבה אמונה.
בשנה הזאת נתתי את כולי לעצמי ולחלום שהתממש, הצלחתי להרגיש תחושת ערך עצמי, מסוגלות, יצירתיות, גמישות וראייה כוללת שבתוכה יש כ"כ הרבה פרטים ומשמעויות.
אבל הדבר הכי משמעותי שהבנתי השנה, שהגשמה אמיתית היא ריצה למרחקים ארוכים… היא לא זבנג וגמרנו… היום אני מבינה שגשם ההגשמה מפרה את האדמה ואז יש את הטיפול ביבול, קצירתו וחוזר חלילה, זהו מעגל שלעולם אינו מסתיים באמת.
 אני מאחלת לעצמי לשנה החדשה וגם לכל אהובי:
יותר הנאה מהפרטים הקטנים, לדעת לחיות גם את החיים סביב ולא רק את אדמת החלום, רוצה לדעת להינות מהפשטות של היום יום.
עוגת התפוחים המפורסמת והמופלאה של סבתא ליבי… (שכחתי כמה אני אוהבת לאפות) .
מצרכים:
4 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות או קוביות קטנות
4\3  כוס סוכר חום
שתי כפות קינמון
לבלילה:
4 ביצים
כוס וחצי סוכר
שתי כפיות וניל
1 כוס שמן
6 כפות מיץ תפוזים
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
לפיזור מעל העוגה אבקת סוכר
אופן ההכנה
שמים בקערה את התפוחים עם הסוכר החום וקינמון מערבבים כל שכל התפוחים מכוסים בסוכר והקינמון ומניחים בצד
הכנת הבלילה:
במיקסר מערבים עם k את הביצים והסוכר  לאחר שאחיד מוסיפים תוך כדי ערבוב איטי את השמן עד למרקם אחיד
מוסיפים את מיץ התפוזים , מנפים את הקמח ומוסיפים לבלילה יחד עם אבקת האפיה והמלח ומערבבים קלות עד למרקם אחיד.
לוקחים תבנית אפיה a4  שמים חצי מהבלילה
מעל מניחים את התפוחים
ומעל  את החצי הבלילה השני
מפזרים אבקת סוכר מעל הכל ומכניסים לתנור ל כ 40 דקות על 180 מעלות
נועצים קיסם ובודקים שיוצא יבש.
שיהיה חג שמח,
איילת זהבי הלוחשת לסירים.