שושני שזיפים
–
למצרכים:
250 גרם בצק עלים מופשר במקרר (חצי חבילה)
6 שזיפים שטופים
4 כפות סוכר לבן
1 כפית קינמון
ביצה טרופה
מעט קמח
אופן הכנה:
- לחצות את השזיפים ולפרוס אותם לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
– - לפתוח בצק עלים על משטח מקומח קלות. לרדד מעט בעזרת מערוך.
– - למרוח את הבצק בביצה טרופה, לפזר סוכר וקינמון.
– - לחתוך את הבצק לחמש רצועות שוות בגודל.
– - לשים פרוסות שזיפים בקצה הבצק הרחוק מאיתנו כששולי השזיפים בולטים מהבצק. לסגור את החלק התחתון של הבצק מעל החלק התחתון של השזיפים, ולגלגל הכל לשבלול.
– - להניח בתבנית קאפקייקס ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 17 דקות.
– - לפזר אבקת סוכר ולאכול חמים.