שושנים של גבינה ופטל

שושני שמרים רכים ומענגים, במילוי של גבינה ופטל. קלים מאוד להכנה וכל כך טובים, אחרי שתכינו אותם פעם אחת תחזרו ותכינו אותם שוב. עוגת השמרים הרשמית שלי לקיץ!

11229962_10205710112206880_8872737572742231657_n

לבצק:
1 ק”ג קמח
200 גרם חמאה מומסת
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חב’ שמרית (או 2.5 כפות שמרים יבשים)
1+3/4 כוסות חלב
קורט מלח
————————–
למילוי:
1 גבינת כנען (500 גרם)
1 גביע קוטג’
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח
2 חלמונים
2 סוכר וניל
תמצית וניל
פטל (קפוא)
————————-
לציפוי:
ביצה טרופה
————————
להכנה:
1. ללוש את כל חומרי הבצק. להתפיח שעה בערך ( תלוי במזג האוויר).
2. לערבב את חומרי המילוי (אני אוהבת לטעום את המילוי אם הוא מספיק מתוק. עושה זאת בדר”כ לפני תוספת הביצים והקמח), להניח במקרר עד לשימוש.
3. לאחר שהבצק תפח לרדד לצורת מלבן, למרוח מלית גבינה בנדיבות ולפזר פטל באופן חופשי.

11737951_10205710111646866_8983718579300459166_n

4. לחתוך פרוסות בעובי אחיד של כ- 7 ס"מ. להניח אחד ליד השני בתבנית עם נייר אפיה. להתפיח כשעה.

11055365_10205710112046876_978198065970150995_n

11755813_10205710111846871_9130306777917391903_n

5.  למרוח כל שושנה (חלקה העליון) בביצה טרופה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של -180 מעלות למשך כחצי שעה -40 דקות.

9261_10205710112366884_6655414488655183939_n

בתאבון!

תוך כדי הכנת העוגה, תפעילו רמקולים ותקשיבו לשיר המרגש:

 https://www.youtube.com/watch?v=YGnutwQftvo

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!