שוק כבש ובמיה

שוק כבש ובמיה לחג

 

במיה וכבש התמונהתמיד בחגים  כולם רצים שבועות קודם מכינים,

 

שחלילה לא יחסר ולמרות שלעולם לא חסר

 

עם ישראל הוא כזה ודואג לביתו משפחתו

 

מכין מבשל מנקה

 

אז לכבודנו תבשיל קל ומלכותי לערב החג

 

כזה שאמהות שטרחו ניקו ועמלו יוכלו לשבת רגועות…

 

עבדנו קשה מאוד לא?

 

 

המצרכים –

 

שוק כבש במשקל 2 קילוגרם פרוס עבה לבקש מהקצב לפרוס ל-5 ס"מ לפחות

 

והעצם באמצעיתו תיתן טעם אלוהי לתבשיל

 

 

2 שקיות במיה קפואה וקטנה או קילו וחצי טריה מנוקה

 

1 בצל גדול בקוביות

 

2 שיני שום פרוסות

 

קופסת עגבניות מרוסקות

 

3 עגבניות אדומות, טריות ,בינוניות מרוסקות גס

 

כפית פפריקה מתוקה ואפשר גם חריפה למי שאוהב

 

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי או יותר למי שאוהב

 

כף סוכר חום גדושה

 

2 כפות אבקת מרק בצל

 

מלח לפי טעם – לטעום כי חשוב

 

 

2 כפות שמן לטיגון

 

מים קרים לכיסוי הבשר

 

 

אופן ההכנה

 

 

מטגנים בשמן את הבצל שיתחיל להזהיב

 

מוסיפים את הבשר וסוגרים מעט

 

מכסים במים ומביאים לרתיחה ,מוסיפים אבקת מרק בצל ,מלח וסוכר

 

מנמיכים אש ומבשלים עד שהבשר רך (לבדוק אחרי שעה )

 

מוסיפים את העגבניות- הטריות והקופסא

 

ואת התיבול שנותר  כולל השום

 

מוסיפים את  הבמיה ושוב מביאים לרתיחה

 

מבשלים כחצי שעה יחד

 

הבמיה צריכה להשאר שלמה והרוטב סמיך ועדיין שיהיו נוזלים .

 

 

חשוב מאוד – אם חסרים נוזלים יש להוסיף מים רותחים .

 

 

מגישים חם עם אורז לבן

 

 

מתענגים כראוי

 

 

חג שמח לכולם

במיה וכבש עם ציפורים

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.