חלפו 5 חודשים מאז ששברתי את רגלי, אבל זו ממאנת לשוב לאיתנה ואני מסרבת לוותר על הדבר שאני הכי אוהבת, בעברית פשוטה נקרא ספורט.
שלל עצות אני מקבלת (אין דבר יותר אהוב על אנשים מלהסביר לך מה הכי טוב עבורך)יש את אלה שמסבירים לי שהספורט לא בריא לי ואני צריכה לתת לקרסול לנוח ויש את אלה, שמכירים אותי קצת יותר טוב ואומרים לי לא לוותר ולהמשיך.
ואני באמת לא מוותרת, מקשיבה לגוף שלי ועושה מה שאני יכולה, לפעמים אני משלמת על זה מחיר כבד ביום למחרת, אבל כשאני יוצאת לים, שם בין הגלים והרוח המלטפת, אני שוכחת מהכל ומהכאב שמציק כל הזמן.
ורק כשהקרסול שלי אומרת לי, די כבר, אולי תרגעי כבר את והשטויות שלך, אני נכנעת ונותנת לה לנוח.
ובימים האלה, בהפוגות, אני הופכת למורת רוחם של בני ביתי לסוג של אריה בכלוב ואני נעה בין הספרים ששוכבים לצד מיטתי לבין המטבח, שם אני רוקחת חלומות, תבשילים ומאפים.
כן, בימים האלה כשרגלי אומרת את דברה ואני זקוקה למנוחה ומנגד ארוחת צהרים צריכה להיות מוגשת למחרת למשפחה, אני מחפשת פתרונות קלים, מזינים וטעימים.
עוף בתנור הוא פתרון מושלם לעניין שכזה, ויחד עם עשבי התיבול של דורות הכל הופך לפשוט, קל וכמובן טעים.
מה יותר קל מלהכין שוקי עוף בתנור עם לימון ועשבי תיבול, זהו תבשיל נפלא במינימום מאמץ, עשבי התיבול הלימון גורמים לשוקיים לקבל מרקם עסיסי ונימוח במיוחד.
מגישים לצד זה אורז או תפוחי אדמה אפויים ויש לכם יופי של ארוחה.
אז מה צריך:
10-12 שוקי עוף
1/2 לימון בקליפתו פרוס דק
1/2 פלפל חריף נקי מזרעונים וקצוץ דק
3 אצבעות שום של דורות
בין 4-5 אצבעות פטרוזילה של דורות
בין 4-5 אצבעות בזיליקום של דורות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס ין לבן יבש
1 כפית סוכר חום דמררה
מלח גס, פלפל שחור גרוס
איך מכינים:
בקערה בינונית מערבבים את כל המרכיבים למעט הלימון הפרוס ומשהים לשעה.
מסדרים את השוקיים בתבנית, מוספים את הרוטב מהקערה, מניחים את פלחי הלימון על השוקיים.
מחממים תנור מראש ל – 200 מעלות, מכסים ברדיד אלומיניום, אופים שעה.
מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 20 דקות להזהבה.
בתיאבון!