סיור סלונה ערב ולנטיין דיי היה מיוחד במינו, כפי שהתחלתי לתאר בפוסט הקודם. הוא כלל מפגש עם נשות עסקים עצמאיות בשרון, שאירחו אותנו בבתיהם והראו לנו כיצד מגשימים חלומות. היה ביום הזה הרבה אוכל, סדנאות כיפיות, קוקטיילים של ברמן מדהים ונשים נפלאות, בלוגריות מעוררות השראה אחת אחת. מה אפשר לבקש יותר מזה? עוד כמה ימים כאלה כנראה…
בפוסט הזה ריכזתי את נושא הקולינריה באותו יום: שוקולד, קוקטיילים וארוחת מלכים.
Coco Keren Tal – בית מלאכה לפרלינים
בבית מקסים שמשקיף לשדות התארחנו בסדנת פרלינים אצל השוקולטיירית קוקו קרן טל .קרן מומחית בהכנת פרלינים הצבועים בטכניקה מיוחדת, שכל אחד נראה כמו גולה מדהימה ביופיה.
קרן קיבלה אותנו בארוחת בוקר מתוקה ברובה. באמת מזמן לא אכלנו. הארוחה הייתה רק הקדמה לכמות המתוק שעוד נאכל בשעה הקרובה. פרלינים ומרשמלואים מיוחדים שהיא מכינה לבד.
עד לפני שנתיים הייתה קרן מעצבת פנים. היא למדה עיצוב באיטליה, עבדה בארץ במשרדי אדריכלים ועיצבה מכוני כושר. דרך העיצוב, קרן לא הצליחה להוציא את היצירתיות שלה. יום אחד בחיפושים ב pinterest אחר חומר מקצועי, היא ראתה תמונה של שוקולדים המעוצבים כמו גולות מקצועיות. היא החליטה שחייבת ללמוד את הטכניקה הזאת. הבעיה הייתה, שמי שלימדה את זה נמצאה באלסקה . אז לאלסקה היא לא נסעה, אבל דרך הרבה חקירה וחפירה בנושא, היא הבינה שפרלינים ושוקולד זה הדבר הבא שלה. לקח המון זמן ללמוד את הטכניקה של הצביעה, אומרת קרן. "עשיתי קורסים בארץ ובחו"ל . חברים התחילו לאהוב, גדל הפוטנציאל והתחילו הזמנות". שנה וחצי היא עושה את זה בפול טיים ג'וב. ונהנית מכל רגע, למרות שמדובר בעסק מאד תובעני לדבריה, הפידבקים הם אלה שמניעים קדימה. כל פרלין שקרן מכינה מפתיע מאד בטעם שלו: פרלין כחול הוא קרמל מלוח, אדום וזהב מחית אגוזי לוז. צהוב עם שפריצים אדומים זה קמפרי ושבבי קוקוס קלוי. כחול עם פס זהב קפה. הצבעים מיוצרים מחמאת קקאו צבועה בצבעים.
פה נדרש מאיתנו להיות גם יצירתיות. קרן נתנה לנו ביצי שוקולד גדולות לצבוע בצבעים מיוחדים, שבהמשך נמלא אותם בפרלינים קטנים. צבעתי את הביצים וגם הרבה את עצמי, ידיים שמאליות כבר אמרתי…. כל השוקולד הלבן והיפה התלכלך בקישקושים שלי, אבל טוב שלא ציפיתי מעצמי ליצור מדי. במהלך הצביעה טעמתי כמובן מכל סוגי הפרלינים שהיו מפוזרים על השולחן, אין ברירה. אחד היה יותר טעים מהשני.
קרן וחן שעובדת איתה ארזו לנו כל כך יפה את ביצי השוקולד, הכינו במיוחד קופסאות עם לוגו של סלונה, בנוסף פינקו אותנו בפרלינים לדרך ומרשמלו מתנה. כמה כיף, הרעלת סוכר טובה.
ארוחת צהריים בגלריה של אלמוג
הגלריה של אלמוג נמצאת במושב נווה ימין, ליד אזור התעשיה של כפר סבא. כשנכנסתי פנימה נעתקה נשמתי. מבחוץ המקום לא נראה כזה שווה, אבל כשנכנסים, קשה אפילו להעביר במילים את הוואו הראשוני. מדובר בגלריה ענקית, מצועצעת מאד, מקושטת בפורצלנים יפהפיים שכאילו נלקחו מאיזה ארמון, שנדלירים מפוארים, ריהוט עתיק, שטיחים אדומים, בובות פורצלן, מלא תמונות על הקירות, חנות בגדים מעוצבים והכל וינטאג'י ולמכירה. קיטשיות מהממת לטעמי.
מודה שהייתה לי סחרחורת מכל היופי הזה.
רגע, יש פה אוכל, באנו לאכול… מזמן לא אכלנו. נבהלתי קצת, מה יהיה אם האוכל גם יהיה עמוס כל כך כמו המקום? איך אספיק לטעום מהכל? זה בופה, חייבים לאכול מהכל. איזה דאגות….
מחליטה לעשות סיבוב ראשון רגוע. האוכל, בניגוד לכל מה שקורה סביב היה במידה הנכונה וטעים להפליא. הוא כלל כל מיני קישים קטנים שהוגשו על פלטות חמות, סלטים מיוחדים, מטבלים מכל מיני סוגים, שקשוקה מדהימה.
התמונה באדיבות אנג'ליקה אגבייב
חוץ מזה יש בגלריה גם בגדים ובובות ופרחים ותמונות ובלי סוף קיטש, אבל במובן הכי מקסים של המילה.
אלמוג מעצבת אופנה במקור. היו לה חנויות בגדים ברעננה. "סגרתי הכל ביום אחד, הלכתי ללמוד אומנות" מספרת לנו אלמוג. "בעלי נתן לי לפתח את זה באחת החממות שלנו פה. אנשים שהכירו אותי מהחנויות רצו לקנות מוצרים ממני ולאט לאט התחלתי למכור. בניתי את המקום בהתאם לביקוש. בהתחלה היו רהיטים, אח"כ בגדים, בהתחלה פעם בשבוע הכנתי לאכול, ולאט לאט זה גדל, בהתאם לביקוש. אני מאד אוהבת לבשל. התחלתי לבשל וזה הצליח. מאז נמצאת פה 16 שנים".
הגלריה של אלמוג פתוחה בין הימים ראשון-שישי משעה 9:00-15:00. בופה ביום חול עולה 90 ₪ ובסופשבוע 120 ₪.
………………………………………………………………………….
את היום המופלא שהתחלנו אצל גבירה גם סיימנו אצלה בסלון. היות וגבירה מעצבת בגדים, גבירה עיצובים, לא הייתה ברירה, היינו חייבות גם לחוש אותם על בשרנו, למרות שהיינו עם כמה ק"ג נוספים בסוף היום הזה. אצל גבירה יש אקססוריז ופריטי לבוש מיוחדים, שלא תראו בכל מקום, חלק מיובאים מאירופה וחלק גדול גבירה בעצמה מעצבת והם מאד מחמיאים לגוף.
גבירה שפינקה אותנו לאורך כל היום, אף הפתיעה אותנו בסוף ונתנה לכל אחת מתנה, בייבי-דול אדום עם תחרה, כיאה לולנטיין דיי, ובכלל…
התמונה באדיבות אנג'ליקה אגבייב
הקוקטיילים של בר וולקוביץ'
סדנת הקוקטיילים של בר הייתה חוויה בלתי נשכחת לסוף היום הזה. גם כך היינו שיכורות מרוב שוקולד, בגדים ואוכל, לא נדרש יותר מדי בשביל לגמור עלינו סופית.
בר בן 27, כדורגלן נבחרת ישראל בעברו, דוגמן, מנהל את הבר האקטיבי באולם האירועים LAGO – בראשון לציון. בסופי שבוע הוא מברמן במועדון הגגוס ברעננה כבר מספר שנים.
בר מעביר גם סדנאות קוקטיילים למסיבת רווקות אירועי חברה ועוד. בשקט שלו ובעדינות רבה, הוא גרם לנו, הבנות, להתיישב סביבו וללמוד לשקשק קוקטיילים. ברקע מוסיקה טובה, כמובן, בלי זה השיקשוק לא יהיה טוב מספיק כנראה.
כל קוקטייל היה יותר טעים מקודמו, והשיא מבחינתי היה בקוקטייל ששמו ניתן באותו ערב: הג'וסלונה – ג'ין סלונה של בר ולקוביץ ליום האהבה.
החומרים:
ג'ין (איכותי ככל האפשר), מי סוכר, נקטר דובדבנים, כדור גלידה וניל, שמנת ושוקולד נוזלי של Hershey. שמים הכל בתוך בלנדר עד לקבלת מרקם של מילקשייק וצבע של שוקו. מוזגים לתוך גביע של גלידה מקשטים בקצפת וחתיכות קטנות של תותים.
למות כמה שזה טעים.
ליצירת קשר להזמנת סדנאות : בר ולקוביץ, @barr welcovitz
מומלץ ביותר !
התמונה באדיבות אנג'ליקה אגבייב
מיקה אפלבאום
כותבת ועורכת תוכן | מנחת מיינדפולנס לילדים
לבלוגים קודמים לחץ כאן
לדף בפייסבוק לחץ כאן
ליצירת קשר 050-6507111