שבלול פילו עם תרד ופטה

"בוקר טוב, בעוד שלוש שעות אנחנו מגיעים." זו היתה ההודעה שקיבלה אלונה בוואטסאפ אתמול בבוקר. היא מסתכלת על השעון, מתזמנת. השעה 9:00, בשעה 12:00 חייבת שיהיה על השולחן מאפה מגרה, מפנק, כזה שרק ירצו לבצוע ממנו חתיכה.
פתחה את המקפיא, הוציאה עליי פילו שרק חיכו לגאולה. רצה לסופר ממול, קנתה תרד, פטה ומוצרלה חזרה הביתה בלי נשימה, שמה סיר על הגז עם מים. חלטה את התרד, סיננה והניחה לקירור. בינתיים ערבבה ביצה, גבינות, הוסיפה את התרד הקר והקצוץ פנימה ואז התחילה קצת לנשום. פרסה, שימנה, גילגלה, סידרה, אפתהו…. חצי שעה קודם המאפה חיכה על השולחן. כ"כ פשוט לשבלל חשבה….

29104031_10213470184003825_8257829264714468777_n

למצרכים:
בצק פילו מופשר
תרסיס שמן (הכי נוח)
למלית:
2 חב' תרד טרי – לחלוט במים רותחים 4-5 ד' ולסנן היטב
300 גרם ריקוטה פרסקה
1 קוטג'
1 ביצה
2 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
מלח
אופן הכנה:
לערבב את כל הגבינות, הביצה, המלח. לקצוץ את התרד החלוט בעזרת סכין ולהוסיף לגבינות. לערבב.
לפרוס את העלים על משטח עבודה.
לרסס שמן על עלה ראשון לשים מעליו עוד עלה ומעל לשים פס גבינה בחלק התחתון הקרוב אלינו. לגלגל אותו ולשבלל. להניח במרכזה של תבנית משומנת. להמשיך כך עם שאר המלית ולהוסיף מסביב לשבלול הראשון עוד רצועות בצק ממולאות. עד שמתקבל שבלול שמקיף את כל התבנית.
לרסס מעל תרסיס שמן, לפזר שומשום ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה או עד שיזהיב.