שבלול ענק ממולא בחצילים וגבינות

תמיד לקראת החגים הבאים עלינו לטובה גדודי אנשים צובאים את הסופר השכונתי וממלאים את עגלותיהם בארץ זבת, חלב, דבש, בשר, עוף, ומיני חטיפים וממתקים. ולקראת חג השבועות עשרות אנשים מתגודדים סביב ויטרינת הגבינות במשקל וממתינים בסבלנות לתורם .. ורק מלחשוב לעמוד בתור הארוך המשתרך עד למחסנים האחוריים של הסופר אני מקבלת ורידים ברגלי האיילה שלי ולעיתים זה רק בשביל קוביה של בולגרית או איזו חת'כת צפתית.  אז בתנובה ישבו וחשבו והגיעו למסקנה שהם ממש לא רוצים שיצאו לי ורידים ברגליים והשיקו את סדרת גבינות "המעדניה של פיראוס" – גבינות המעדניה הידועות  לובשות חג ומגיעות באריזות סגורות ונוחות לשימוש (בולגרית 24% במשקל 400 גרם, צפתית 5% במשקל 240 גרם, בולגרית מעודנת 5% במשקל 300 גרם)  הממתינות במקררי החלב – רק לקחת ולרוץ לקופה.

אז אחרי ששמרתי על רגליי החטובות יש לי זמן וכוח לאפות מאפה בצק עלים ממולא בחצילים קלויים וגבינות.

11064659_10153260906026280_1571913047540829066_n

 

שבלול  ענק  ממולא גבינות וחצילים (יעני בורקס….)

החומרים:

1 חבילת בצק עלים מופשר וקר.

2 חצילים

200 גרם גבינת קשקבל מגורדת

200 גרם גבינה בולגרית מפוררת

2 חלמוני ביצה

מעט מעט מעט מלח (כי הבולגרית מלוחה) ופלפל שחור גרוס.

להברשה: 1 ביצה טרופה במעט חלב ושומשום לזריה

 

אופן ההכנה:

דוקרים את החצילים במזלג וקולים על אש גלויה מכל צדדדיהם.  מסירים מהאש ומניחים במסננת (עדיף כמה שעות לפני הכנת המילוי) לסינון הנוזלים , מקלפים וקוצצים גס. בקערה שמים את הבולגרית, הקשקבל מוסיפים את החצילים הקצוצים מעט מלח ופלפל שחור ואת החלמונים מערבבים היטב.

חותכים את בצק העלים לפסים ברוחב 5 ס"מ וממלאים במרכז הבצק לכל האורך ומשאירים את הצדדים ריקים. סוגרים את הבצק לצורת נקניק ומשבללים אותו.

מברישים  בביצה טרופה זורים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות ואופים עד להזהבה .

11205034_10153260906621280_3762074007423088743_n

 

יאסו!!!!