שבלול עגבניות מיובשות וגבינת פיקורינו

לחם שבלול, ממולא בממרח עגבניות מיובשות משגע וגבינת פיקורינו – שילוב טעמים משגע!

1

המצרכים לבצק:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

למילוי:

100 גרם עגבניות מיובשות

כ- חצי כוס שמן זית

4 שיני שום

זיתים מגולענים לפיזור

מעל:

ביצה מקושקשת

גרעיני חמניה

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 5 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו. כשעתיים בערך.

2. בינתיים להכין את המילוי:

לשים במעבד מזון את השום והעגבניות המיובשות. להזליף אץ השמן זית בזרזיף דק תוך כדי פעולת המעבד מזון עד שמתקבלת מעין משחה. (שניתנת למריחה)

DSC_0258

2. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק למלבן כשהצד הרחב לכיוון שלנו.

3. למרוח על הבצק את בממרח העגבניות בנדיבות, מעל לפזר גבינת פיקורינו ולפזר זיתים מגולענים.

DSC_0257

4. לגלגל את הבצק מהכיוון שלנו כלפי מעלה.

5. לסגור את הכיכר שקיבלנו לצורת שבלול. להניח על תבנית עם נייר אפיה.

DSC_0259

6. למרוח ביצה ולפזר גרעיני חמנייה.

DSC_0267

7. להתפיח את הלחם עד שיכפיל את נפחו.

8. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 35 דקות.

4

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב