שבלולי שמרים עם קמח ושמן אגוזים.
כשחברים שלי החליטו להביא ארצה את המוצרים הללו היו שפערו פה .
אני אוהבת דברים יוצאי דופן והם הגיעו אלי עם מלאי .
טעמתי והחלטתי בזמני הפנוי לנסות ליצור טעם חדש .
השתמשתי במה שיש בבית ללא בעיה והנה לפניכם התוצאה .
500 גרם קמח לבן
כוס מידה קמח אגוזים
כוס מידה שמן אגוזים
כוס מידה סוכר
2ביצים גדולות
כוס מידה חלב חמים+כף סוכר+50 גרם שמרים טריים להמיס יחד ולההשאיר במקום חמים עד שיעלו בועות קצף.
ברגע שהחלה ריאקציה ויש קצף.
מניחים הכל בקערה גדולה ולשים לבצק נעים .הוא בתחילה מעט דביק ועם הלישה הופך לנעים.אני עושה זאת ידנית אבל ניתן במיקסר.
אם חסרים נוזלים מוסיפים מים חמימים טיפות בכל פעם עד שיש בצק כזה.
מניחים מכוסה ומשומן היטב לתפיחה .כהכפיל נפח לשים שוב ומתפיחים שוב .
בפעם הזו מרדדים למלבן ענק
מורחים אותו במלית רצויה .
אצלי ערבבתי ריבת תפוזים עם שוקולית לאפיה ופיזרתי אגוזים קצוצים דק.
סוגרים לכרוכית הדוקה ופורסים לפרוסות של כ-3ס"מ.
מניחים על נייר אפיה משומן בתבנית התנור ברווחים כי הפרוסות תופחות .
מתפיחים שיכפילו נפח ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות .את שלי אפיתי בטורבו.לבדוק כי כל תנור הוא שונה .
להוציא כשמוכן ולמרוח במברשת סירופ מכוס סוכר חום,כוס מים ותמצית שקדים כמה טיפות או וניל.מרתיחים יחד 10 דקות עד להווצרות הסירופ.
לחילופין אפשר סירופ מייפל אמיתי .
תהנווו