שבלולי קינמון ושקדים

טוויסט קטן אך משמעותי על שבלולי הקינמון הקלאסיים

כבר שבוע שאני מפנטזת על מאפה כלשהו מבצק שמרים. זה פשוט הריח הזה שאי אפשר לעמוד בפניו. ומבין כל מאפי השמרים האפשריים, שבלולי קינמון הם האהובים עליי ביותר (ומצטיינים במיוחד בסעיף הריח בבית).

ולמרות ששבלולי קינמון הם מצוינים כמו שהם, פיתחתי להם טוויסט קטן אך משמעותי, שהופך אותם למוצלחים אפילו יותר. ובסוף המתכון מחכה לכם טוויסט נוסף. תרשמו תרשמו.

המצרכים (לכ-30 שבלולים בינוניים):

לבצק:

1/4 כוס מים

1 כוס חלב

100 גר' חמאה

1 ביצה גדולה בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כוס סוכר לבן

4 כוסות קמח שמרים אסם

למלית:

ממרח שקדיה/שקדימון או כל מותג דומה. כלומר ממרח המורכב מ-100% שקדים ותו לא

3/4 כוס סוכר חום

2 כפות קינמון

שקדים פרוסים או טחונים

אופן ההכנה:

ממסים את החמאה יחד עם המים והחלב (אפשר במיקרו) ושמים בכלי המיקסר.

מוסיפים לקערה את כל שאר חומרי הבצק ומערבלים כמה דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. זה בסדר אם הוא יוצא קצת דביק. בכל מקרה אפשר להוסיף קמח במידת הצורך.

מכסים במגבת ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח

מוציאים את הבצק ומרדדים אותו למלבן דק בגודל של כ-60X40 ס"מ. אם השיש שלכם קטן מדי, פשוט תחלקו את הבצק לשניים ותעבדו בשתי נגלות.

מורחים על הבצק המרודד ממרח השקדים.

מערבבים את הסוכר החום והקינמון ומפזרים בנדיבות על הבצק. שימו לב: זה יותר ממה שצריך, אבל זה היה היחס במתכון המקורי שהיה לי. מקסימום, תשמרו את השאריות בצנצנת סגורה לפעם הבאה.

מפזרים את השקדים הפרוסים.

מגלגלים לרולדה וחותכים לשבלולים בעובי של כ-2 ס"מ.

מעבירים לתבנית במרווחים (זה עוד יתפח), מכסים במגבת ומתפיחים עוד שעה.

אופים ב-180 מעלות כ-25 דקות, עד שמשחים.

מתעלפים מהריח ומהטעם.

והנה בא עוד טוויסט:

שבלולי קינמון וקוקוס

אותו דבר, רק במקום ממרח השקדים מרחו על הבצק קרם קוקוס, ובמקום פרוסות השקדים פזרו קוקוס טחון, או יותר טוב – פרוסות קוקוס קלוי.