שבוע דוקו שף ב- yes

שבוע שמוקדש לכל חובבי האוכל המשובח, למבשלים, למגדלים, למחפשים ולמערכות היחסים ביניהם. אוהבים אוכל? דוקו שף הוא בשבילכם!

IMG_3448

השבוע, 12-18.7.2015 , הוא  שבוע מעורר תיאבון במיוחד עם סרטי הדוקו הקולינאריים הכי מדוברים של השנה.  סרטים על אנשים שיוצרים, שממציאים, שחולמים, שמבשלים, שמגדלים, שמחפשים ושאוהבים — אוכל.  השבוע נראה את השֶפים המובילים בעולם,  נתענג על תמונות של מטבח עילי, נחווה קצת מחוויותיהם של  ה"פודיז" – חובבי האוכל המחפשים אחר המנה המושלמת, הבלוגרים, סצנת האוכל באינסטגרם, וניתן את דעתנו גם על המחיר שמשלמים על כך העוסקים במלאכה, הן במישור האישי והן במישור המקצועי. מהו המחיר של החיפוש אחר השלמות? מי משלם את המחיר? לעיתים זו הסביבה הקרובה ולפעמים כדור הארץ כולו.

 לקראת פסטיבל דוקו שף, נערך ערב פודיז במסעדת פלימרקט Flea –Market  בשוק הפשפשים. לצורך כך, חברו להם יחדיו 3 שפים מובילים: 

יחי זינו – ממסעדת הדגים פסקדו באשדוד (רושמת לי ללכת לנסות אותה), שהביא סביצ'ה פרואני עם פלפלים חריפים ועגבניות.

מתן אברהמס – ממסעדת הבשרים האדסון ששם על השולחן ממנות הדגל שלו (אותן לא טעמתי).

אורון אסקיו – ממסעדת פלימרקט שהכין לנו מנה מופלאה של קוקי סאן ז'אק על קרם שורשים וזעפרן, וגם חלמון ביצה מטוגן שהונח על פולנטה קרמית עם פטריות מלך היער וכמהין. מבחינתי זו היתה המנה הטובה ביותר של הערב. הייתי מוכנה לדגום ממנה עוד בהמשך.

אליהם הצטרף אריאל קדם, שהוגדר כ"פודיסט" והגיש לנו "בריק" עם תפוח אדמה ופטרוזיליה מלווה בטרשי. מנה שמעלה זכרונות של בית סבתא.

חובבי אוכל באירוע פלי-מרקט. צילום נורית פלד

 בעזרתם האדיבה של השפים, הוגשו לנו מנות מעולמות תוכן שונים, בהשראת הסרטים שישודרו. המנות הגיעו לשולחן ונדגמו ע"י בלוגרי האוכל, העתונאים ואנשי התקשורת שבאו לחגיגה. כמובן, לא לפני שצולמו מכל הכיוונים (עם ובלי פלאש).

הנה  חלק מהמנות שטעמתי:

 IMG_3453

 IMG_3454

IMG_3452

נחזור לפסטיבל. מה ראיתי ומה אני מתכוננת לראות במסגרת הפסטיבל?

פודי'ז | Foodies

בכורה: יום שני, 13.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. בטח יהיו שידורים חוזרים. כדאי לעקוב. הסרט מעניין ביותר! למען הסר ספק, שמתי להקליט אותו. צפיתי בו ובטח אצפה בו שוב:

בעולם בו העניין במטבח העילי (ה"הוט-קוויזין") גדל בקצב מטורף, מסעדות עם שפים שהם אומנים – יוצרים גאונים המחזיקים ב-2-3 כוכבי מישלן, קמו גם פודיז. אנשים שחיים ונושמים אוכל. כאלה שיהיו מוכנים לטוס שעות רבות רק בשביל ארוחה. אנשים שאוכלים 30 מנות ב- 24 שעות, מצלמים אותן ומדרגים אותן בבלוגים שלהם.

זוהי תת-תרבות של בלוגרים-מבקרים-קולינאריים שמשימתם העיקרית – לאכול במסעדה הטובה ביותר על פני כדור הארץ. עם גישה לכמה מהמסעדות הטובות ביותר בעולם, אנחנו פוגשים את קבוצת האנשים הקצת ביזארית הזו (אך מלאת קסם) – מניאקים של אוכל.

בימוי: תומאס ג'קסון, שרלוט לנדליוס, הנריק סטוקייר  (95 דקות. שבדיה, 2014)

 

האמת המטרידה על סוכר | Sugar Coated

בכורה: יום רביעי, 15.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD. שידור נוסף: מוצ"ש, 18.7, 22:00.

פסטיבל hotdocs 2015

כיצד תעשיית המזון טאטאה מתחת לשטיח את השאלה: האם סוכר רעיל?

הכל החל בקמפיין יחצ"ני סודי שהחל בשנות ה-70, שהִטה את הכף לטובת חברות המזון והשימוש שהן עושות בסוכר. במשך ארבעים שנה, קמפיין "Big Sugar" טאטא מתחת לשטיח את כל הממצאים שעלולים לאיים על רווחיותן של אימפריות המזון שמגלגלות מיליארדי דולרים, ואִפשֵר המתקה גדלה והולכת של מוצרי המזון בעולם.

למעלה מ-1500 מסמכים פנימיים שנתגלו במקרה, חושפים כיצד תעשיית הסוכר השתמשה בטקטיקות של חברות הטבק כדי לבטל את הטענות הבריאותיות המטרידות כנגד מוצריהן.

כשמספר הלוקים בהשמנת יתר, סוכרת ומחלות לב מרקיע לשמיים, רופאים מטפלים היום בדור הראשון של ילדים שסובלים ממחלת הכבד השומני. תעשיית הסוכר שוב נדחקת לפינה. פעם אחת היא כבר הצליחה להתחמק בעזרת ספינים ופעלולי יח"צ. האם יוכלו לעשות זאת גם הפעם?

דר' רוברט לוסטיג, רופא ילדים, טוען שאנחנו מוּלָכים שולל בידי תעשיית המזון. לוסטיג, שמספר מעריציו עולה כבר על חמישה מיליון איש, הוא חלק מקבוצה של מומחים מובילים (בהם יוני פרידהוף הישראלי) שמביאים את הסוכר למשפט.

בעוד שחברות המזון ואני המדע והרפואה מתקוטטים, השאלה היא האם אנחנו לא יושבים על פצצת זמן תזונתית?

בימוי: מישל הוזר (90 דק', ארה"ב, 2015)

http://sugarcoateddoc.com/

IMG_3449

IMG_3450 

לגלות את גסטון  | Finding Gaston

בכורה: יום חמישי, 16.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

 האם שף יכול לשנות אומה שלמה?

הסרט מביא את קורותיו של השף שהוא סלב-על בארצו, פֶּרוּ – גסטון אקוּריוֹ, לו מיוחסת הפופולאריות העולמית של המטבח הפרואני. הסיפורים, מקורות ההשראה והחלומות מאחורי האיש שנטל על עצמו משימה לשנות את המדינה עם הבישול שלו.

הצטרפו למסע קולינארי מגרה ומפתיע במטבח הפרואני התוסס.

בימוי:  פטרישיה פרז  (75 דקות, פרו, 2014)

http://www.gastondoc.com/

 

המסעדה של אבא | Step Up to The Plate

בכורה: יום שישי, 17.7, בשעה 22:00 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

שנת 2009, מחליט מישל בראס, שף צרפתי שקיבל שלושה כוכבי מישלן, להעביר את המסעדה שלו לבנו, סבסטיאן, שעבד איתו מזה 15 שנה.

זהו סיפור מעורר-בַּלוּטות-רוֹק על מנות יוצאות דופן שמכינים אב ובנו, על העברת לפיד גסטרונומית, ועל קשרי משפחה.

בימוי: פול לה-קוסט  (86 דקות, צרפת, 2012)

 

וגם, העונה השנייה לסדרה המצליחה –

המסעדות המוזרות ביותר בעולם | World's Weirdest Restaurants 2

בכורה: ראשון-שבת, מה-12.7, בשעה 21:10 ב-yes דוקו וב-yesVOD.

IMG_3445

העונה השנייה של הסדרה המצליחה חוזרת עם 15 פרקים חדשים שכוללים שלל נוסף של מסעדות ביזאריות במיוחד, בהן:

המסעדה הבנגקוקית Kraton Flying Chicken שבה התרנגולת שהזמנת תועלה באש לפני עינייך, תיזרק באוויר ותשופד על הקסדה של מלצר הרכוב על חד-אופן;

או המסעדה Hajime Robot שבה מי שיגישו לך את המנות הם רובוטים;

או המסעדה לחופי ג'רזי, שבה תזכה לאכול את ארוחת הבוקר שלך בתוך גלגל-ענק;

או מסעדת Royal Dragon שיכולה להכיל 5000 סועדים, והמלצרים בה יגישו את המנות כשהם מעופפים על כבלים;

הצטרפו למסע מופלא במסעדות הכי יוצאות דופן בעולם, מסעדות שהופכות את החוויה הקולינארית להרבה יותר מסתם ארוחה טובה.

דוקו-שף משודר בתאריכים 12-18.7 בyes -דוקו וב- yesVOD

חלק מתמונות האוכל – באדיבות יס. השאר צולמו ע"י. אורלי כהן

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.