שארלוט פירות ביוגורט לימונענע

מכל לימון אפשר להכין לימונדה ומכל לימונענע אפשר להכין שארלוט פירות. אורלי כהן הכינה מתכון קייצי ומרענן

שארלוט פירות (צילום: אורלי כהן)

שארלוט פירות (צילום: אורלי כהן)

זוהי הגרסה שלי (Free Style) לקינוח קליל וקייצי בקערת הגשה מרכזית אותה הכנתי ליום הולדתו של חתני.

למרות שזהו קינוח שכבות במספר שלבים הוא קל להכנה. הישארו איתי… כדאי לכם!

המרכיבים:

  • 1 חבילת בישקוטים
  • 2-3 כפות סירופ לימונענע להרטבת הבישקוטים שבתחתית (מתכון להלן).
  • 2 כוסות פירות חתוכים קטן, מכל סוג שאוהבים (מלון, ענבים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, דובדבנים מגולענים), או לפתן פירות משומרים מסוננים.

הערה: אם משתמשים בפירות טריים נצטרך גם 2 כפות סוכר חום ו-2 כפות לימונצ׳לו או משקה אלכוהולי כלשהו.

לסירופ לימונענע:

  • 2 כפות תרכיז לימונענע קפוא
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כפות סוכר

לשכבת הקצפת:

  • 1 מיכל שמנת לקצפת
  • 1 יוגורט דנונה ביו
  • 3 כפות סירופ לימונענע
  • 2 כפות אינסטנט פודינג

לקישוט:

  • פקאנים מסוכרים קצוצים גס

אופן ההכנה:

סירופ לימונענע: לבשל את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לקבלת סירופ, ולצנן היטב.

פירות: אם משתמשים בפירות טריים יש להניח אותם בקערה עמוקה, להוסיף את הסוכר החום והאלכוהול, לערבב היטב ולהניח לספיגת טעמים למשך כמה שעות.

אם משתמשים בלפתן, מדלגים ישר לשלב הבא.

שכבת הקצפת: להקציף את מרכיבי הקצפת במיקסר, עד לקבלת קצפת יציבה, לימונית ומתוקה.

הרכבת המנה והגשה:

  1. להניח בכלי הגשה יפה (אני אוהבת גביע על רגל) שכבה של בישקוטים. לחתוך חתיכות כדי למלא את התחתית בצורה צפופה. רצוי להניח בישקוטים גם מסביב, כמו גדר, אבל זו ממש לא חובה.

גדר של בישקוטים (צילום: אורלי כהן)

  1. לטפטף מסירופ הלימונענע מעל הבישקוטים.
  2. להניח את הפירות על הבישקוטים.

להניח את הפירות (צילום: אורלי כהן)

  1. לצקת מעל ענני קצפת יוגורט.

ענני קצפת (צילום: אורלי כהן)

  1. לקשט בפקאנים מסוכרים קצוצים.
  2. להגיש ולהתמוגג…

בתיאבון!

חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.