שְבוּמוּלֶדֶת עם עוגת גלידה מטריפה בקלי קלות

כיף להכין עם הילדים או לבד והכי-הכי כיף – לאכול

איזה כיף להיות ילדים אצלנו במשפחה. כל יום הולדת חוגגים בכמה אירועים : כשהיו קטנות, בגן והיום – בביה"ס, לחברים ולמשפחה. אצלנו יום ההולדת הפך לשְבוּמוּלֶדֶת.
השנה יום ההולדת של הקטנה יצא ביום חמישי, אז החלטתי על הפנינג סוף השבוע. כל יום חגיגה בפורום אחר, אבל אז נתקלתי בבעיה. עם כ"כ הרבה אירוחים, איך אוכל להכין לה עוגה מעוצבת ? לפני שנתיים, כשהיא ביקשה עוגת טירה, נאלצתי להוציא את אחד מהמדפים במקרר, כדי שיהיה מקום לכל הטירה עם המגדלים והצריחים.
אבל לא נשברתי. החלטתי לעשות טוויסט ולשם כך קראתי לקטנה לשיחת בנות. העניין נפתר במהרה, רק הייתי צריכה להתחייב, שהיא תעזור לי להכין את העוגות. ברור שהסכמתי. לכיתה הכנתי עוגה בצורת לב, עם קישוטים לבביים (בנות או לא ?), למסיבה לחברים הכנתי עוגת מתנה ולחגיגה המשפחתית הכנתי עוגת גלידה.
הילדים בחופשה, בחוץ חם-לוהט, תזמינו אותם למטבח ואחרי לילה המתנה, תוכלו להתרווח בסופ"ש עם עוגת גלידה.

עוגת גלידה

היו לנו הרבה אורחים, אז הכנתי כמות כפולה והשתמשנו בתבנית מרובעת, שהתחתית שלה זכוכית מתפרקת, כך שקל לשלוף את העוגה מהתבנית גם כשהיא קפואה. אם אין לכם תבנית כזו, אני ממליצה להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, שניתן לכופף אותה או לגזור אותה ואז קל לשלוף ממנה את העוגה.

מצרכים (לתבנית מלבנית מאורכת – כדוגמת אינגליש קייק) :

חצי חבילה פתי בר (וניל או שוקולד – לפי הטעם האהוב עליכם)
2 שמנת מתוקה (500 מ"ל)
לשכבת השוקולד
100 גרם שוקולד מריר
120 מ"ל חלב מרוכז וממותק
1 כפית גדושה אבקת קפה נמס
לשכבת הוניל
120 מ"ל חלב מרוכז וממותק
1 כפית תמצית וניל אמיתית (אני אוהבת של חברת מקורמיק)

אופן ההכנה:

1. אם אתם לא משתמשים בתבנית מתפרקת, רצוי לשמן את התבנית (הכי קל בתרסיס שמן) ומעליו ניילון נצמד, שיבלוט מכל צדדי התבנית.
2.  מרפדים את בסיס התבנית בביסקוויטים (אם יש צורך, שוברים ביסקוויטים, כך שכל בסיס התבנית יהיה מרופד בביסקוויטים).
3. שמים בקערה את כל מרכיבי שכבת השוקולד וממיסים במיקרוגל (מומלץ לשים בפולסים של 30 שניות, כדי שהשוקולד לא ירתח). בכל פעם שמוציאים מהמיקרוגל, צריך לערבב עד קבלת תערובת אחידה וחלקה. שמים בצד להתקרר.
4. מערבבים בקערה את מרכיבי שכבת הוניל.
5. מקציפים את 2 השמנות המתוקות עד קבלת קצפת רכה.
6. מקפלים חצי מתערובת הקצפת לקערת השוקולד המומס ואת החצי השני לקערת הוניל.
7. מורחים מחצית מתערובת השוקולד על הביסקוויטים שבתבנית.
8. מניחים שכבת ביסקוויטים על שכבת השוקולד.
9. מורחים מחצית מתערובת הוניל על הביסקוויטים שבתבנית.
10. מניחים שכבת ביסקוויטים על שכבת הוניל.
11. חוזרים שוב על סעיפים 7-10
12. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לילה שלם.
13. מחלצים בזהירות את העוגה מהתבנית וטורפים.