למצרכים:
1/2 ק"ג בשר בקר חתוך לרצועות (פילה, או סינטה או צ'ך)
4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות
1 בצל פרוס לפרוסות דקות
2 שיני שום
1/2 צ'ילי טרי פרוס דק
שמן זית
למרינדה:
1/3 כוס סילאן חמוץ מתוק
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס רוטב סויה
2 שיני שום מגורדות
1/2 פלפל צ'ילי חריף חתוך לרצועות דקיקות
גרידה מלימון שלם
טימין – עלים מארבע ענפים
אופן הכנה:
- לערבב את כל חומרי המרינדה ולהוסיף אליה את רצועות הבקר, לכסות ולהניח לשעה במקרר.
- לשים במחבת גדולה שמן זית, לחמם אותו ולהוסיף אליו את רצועות הבצל. לטגן עד לשקיפות. להוסיף את השום והצ'ילי ולערבב.
- להוסיף את הפלפלים הצבעוניים, להקפיץ ביחד עד שהפלפלים יתרככו במעט.
- להוציא את הפלפלים לקערה.
- להוסיף למחבת שמן זית ולהעביר את רצועות הבקר למחבת. לשמור את הרוטב
- לטגן עד שהבשר יחליף את צבעו ויהיה מוכן.
- להוסיף את הפלפלים, לערבב. להוסיף את הרוטב שנשאר ולערבב. להקפיץ יחד עוד 5 דקות.
לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי: