רייפ – עוגיות החורף שלי

עם בוא החורף, בגשם הראשון אני מכינה את העוגיות הללו. עוגיות פריכות, טעימות ונפלאות לטבילה בתה/קפה חם – הן לא מתפוררות, בדיוק כמו שאני אוהבת! והטעם שלהן, עליו עדיין לא דיברתי… חורף חם וטעים 🙂

12187718_10206291150612477_1905142375302147233_n

למצרכים:

1/2 ק"ג קמח תופח

1 ביצה

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

50 גרם חמאה מומסת

1 כף גדושה של זרעוני יאנסון

גרידת לימון, ווניל 1 כפית

1/2 כוס מים

להכנה:

לשים את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו גיטרה וללוש יחד עד איחוד.

לחלק את הבצק לשתיים.

לרדד כל חלק לעלה דק ובעזרת גלגלת משוננת לחתוך מלבנים צרים וארוכים.

12189867_10206291149972461_629659250568482069_n

להניח בתבנית אפיה עם מרווחים קטנים בין האחד לשני. בעזרת צובטן או בעזרת מזלג לחורר/לצבוט את העוגיות.

12046825_10206291150692479_6810883475257538952_n

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.

12187718_10206291150612477_1905142375302147233_n

לשמור בקופסא אטומה.

להכין תה חם, להוסיף נענע ולטבול עוגיה בתה. עכשיו תגידו, אין הן???????