" ריטולו" עלי לזניה ממולאים בתרד ודלורית ברוטב עגבניות

אני אוהבת את המתכונים של ג'ימי אוליבר, קלים , מהירים וטעימים , למרות שבמתכון הנוכחי קיימת מורכבות קלה = את המאמץ.

בחורה עם מחשב נייד

ריטולו

קערה, פיירקס  בגודל 26 ( הכנתי בכלי של 24 והשתמשתי בדלורית אחת )

חומרים:

2  יח' דלורית

2 בצל סגול קצוץ ( אחד לתערובת התרד והשני לעגבניות)

400 גר' תרד קפוא

מעט שמן זית

אגוז מוסקט

3 שיני שום

רוטב עגבניות טריות.( מיכל או בקבוק)

10-15 דפי לזניה טרייה

50 גר' גבינת פטה

מעט פרמז'ן פרוס בעזרת קולפן ירקות

10 עלי מרווה .

מלח+ פלפל שחור גרוס גס

מעט אבקת צ'ילי חריף

1/4 כפית סוכר ( לרוטב העגבניות)

הכנה:

1.לחצות את הדלורית להוציא גרעינים ולהכניס לתנור -200 מעלות עד שמתרכך

2. למחבת מחוממת עם מעט שמן זית להוסיף את הבצל  ולערבב , להוסיף את שיני השום הפרוסים, לתבלן ולהוסיף את התרד (המופשר והסחוט ממים)- לקרר

3. להוציא את הדלורית  מהתנור ובעזרת כף להוציא את כל התכולה , למעוך בעזרת מזלג ,לתבל במלח ופלפל ומעט צ'ילי חריף (יבש)- לקרר

4. לחמם מחבת עם דופן גבוהה או סיר עם מעט שמן זית, להוסיף את הבצל הקצוץ, להוסיף את רסק העגבניות , לתבל במלח + פלפל שחור + סוכר ,אפשר להוסיף שום כתוש .

5.לחמם סיר עם מים ולהכניס את דפי הלזניה ל 5 דקות – .

את דפי הלזניה להניח על השיש או על נייר אפייה –

כל עלה יקבל שכבה קטנה של דלורית, מעל שכבה של תרד מעל כמה קוביות פטה ופרמז'ן – לגלגל לחצות לשנים ולהניח בכל עם רסק העגבניות .

לפזר מעל פרמז'ן ועלי מרווה ולהכניס לתנור עד הזהבה.

תיהנו.ריטולו