כבר ביום הראשון למסלול "אוויר הרים צלול ויין" שלנו הבנתי שדיאטה כאן כבר לא תהיה,
אבל עדיין השתדלתי, מורן לא הפסיקה לומר שזאת עבודה, נטע לי תמיד רעבה ואני
חייבת להיות מרצה, צעידת בוקר עירית כדי הדרך לאיבוד עזרה לי לאזן קמעה את הקלוריות שהתווספו ביום הראשון.
טל הודיעה, דולפין ים זו המסעדה בה' הידיעה!
לא הבנתי איך בכלל נוכל לאכול עוד משהו, אבל כמובן זרמתי, טל לעולם לא מאכזבת, היא מקצוענית על בתחומה.
המיניבוס חנה ממש מול הכניסה לממילא ואני חובבת שופינג ואופנה ועם כזאת חבורה עוד התלבטתי לאיזה כיוון לפנות, לקחתי שמאלה עם כולן ונכנסנו למדרחוב מושלם,
זר בלונים קשור לעמוד כאילו רק חיכה לנו, ממש ממול קיר גרפיטי מושקע במיוחד, פשוט להיכנס לתוך התמונה.
המסעדה עמדה בקצה המדרחוב, מושיקו, אחד השותפים קיבל אותנו בחמימות, לפני שאמרנו ג'ק רובינזון כבר היו הסלטים על השולחן עם לחם חם,
מעניין איך הזיכרון שלנו קצר פתאום כולנו נעשינו רעבות.
אל השולחן הוגשו לאחר כבוד, מולים ושרימפסים, סביצ'ה מושלם, מבחר בשרים נהדרים ועשויים במידה הנכונה, סלט קיסר וגם המלך ריזוטו סלמון בחמאה,
כאן אני תפסתי פיקוד, ביס אחד לי ואחד לכל השאר, הוא היה פשוט מושלם.
הארוחה הייתה מצוינת, האוכל משובח, הצוות נהדר והאירוח היה חם ואיכותי.
מסעדה ברמת שירות וקולינריה גבוהה מתאימה לכל המשפחה.
יצאתי עם הבטחה של מושיקו לקבל את המתכון לריזוטו וזה אכן קרה.
אז גם הפעם כמו תמיד, מעבירה את זה הלאה.
דולפין ים, שמעון בן שטח 9 ירושלים
____________________________________________________________________________________
ריזוטו בחמאה שמנת וסלמון:
להרתיח בסיר 2 כוסות מים,
להוסיף כוס אורז לריזוטו
1 כף חמאה,
חצי כפית מלח,
כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים 1 כוס אורז ריזוטו.
הרוטב:
חשים בסיר שמנת מתוקה 42% שומן.
150 גר' סלמון טרי חתוך לקוביות.
קורט מלח.
קורט אגוז מוסקט.
כפית סויה.
לבשל יחד ואז להוסיף את תערובת האורז לרוטב ולבשל עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
מוסיפים בזיליקום טרי קצוץ בזמן ההגשה.