ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת – כל הסודות להכנתו. זה לא מסובך ויומרני כמו שזה נשמע ועם קצת השקעה תקבלו מנה מפנקת, טעימה וממכרת. כמה קלה להכנה ככה מושלמת!

DSC_0643

ישנם מספר כללי בסיס להצלחת המנה. היא איננה מורכבת והיא ממש פשוטה לעשייה (לא כמו שנראה לרבים):

1. להשתמש באורז עגול – מסוג אורבוריו. האורז דביק ומתאים לריזוטו.

DSC_0636

2. להשתמש בגבינת פרמזן ושמן זית איכותיים.

3. את האורז לבשל לדרגת אל-דנטה (לא רך עד הסוף)

4. יש להכין ציר מבעוד מועד, אותו מוסיפים לריזוטו. כשאין לי ציר מוכן אני משתמשת בציר עוף של קנור – הוא מעולה.

5. בריזוטו האיטלקי משתמשים גם ביין לבן. זה לא מופיע במתכון מכיוון שאני לא אוהבת בישול עם יין. את היין מוסיפים לירק אחרי טיגונו ומצמצמים את היין עד שיתאדה ורק אז מוסיפים את האורז והנוזל.

6. ריזוטו אוהב בחישה וטיפול בעת הכנתו. תקדישו לו חצי שעה ותקבלו מנה מפנקת ומופלאה לגמרי.

7. ניתן להחליף את הדלעת עם כל ירק אחר (פטריות, אפונה, ברוקולי, פלפלים ועוד)

המצרכים: ל-2 מנות

300 גרם קוביות דלעת

1 כוס אורז עגול (מסוג אורבוריו)

4 כפות שמן זית

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת

800 מ"ל ציר מרק

צרור פטרוזיליה קצוץ

מלח – בערך כפית

להכנה:

1. לחמם שמן זית בסיר שטוח ולהוסיף את הדלעת ולטגן אותה כמה דקות. להוסיף מלח ולערבב בעדינות (לא לרסק את הדלעת לערבב בעדינות רבה).

DSC_0637

2. להוסיף את האורז ולערבב יחד עם הדלעת.

DSC_0640

3. להוסיף 1/3 מהנוזל (מהציר) ולערבב. לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם. כשנגמרו הנוזלים להוסיף שוב שליש נוזל כנ"ל לגבי השליש האחרון. האורז צריך להיות מוכן במידת עשייה אל דנטה – לא דייסתי! רך מבחוץ ומעט נגיס מבפנים. יש לשים לב לא למעוך את קוביות הדלעת. להוסיף את גבינת הפרמזן ולערבב. להוסיף את הפטרוזיליה ולערבב. להגיש מיד ולאכול ישר מהסיר.

4. רצוי לעטר את המנה בפטרוזיליה ולהוסיף גם עוד גבינת פרמזן מגורדת.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב