ריבת תות שדה

העונה בשיאה, התותים האדומים מתחננים להכנת ריבה.. והמחשבה על פסח מחייבת – אין כמו ריבת תות שדה על מצה…

ריבת תות שדה:

למצרכים:

1 ק"ג תות שדה שטוף ללא העלים

800 גרם סוכר

גרידה מ-1 לימון

מיץ מ-1 לימון

להכנה:

1. בסיר (רצוי כבד) לשים את התותים. עליהם לשפוך את הסוכר, הלימון וגרידת הלימון. לערבב.

2. להניח את הסיר ללילה מכוסה במקרר ולערבב מידי פעם.

3. יום אחרי רואים שהסוכר נמס לגמרי ויש הרבה נוזלים.

4. להרתיח את הריבה ולהוציא את הקצף שיש בחלק העליון.

5. להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי-שעתיים עד שרואים שהריבה הסמיכה.

6. חשוב מידי פעם לערבב, לשים לב שהריבה לא נשרפת ולהוריד קצף במידה ויש בחלק העליון.

7. והמבחן האם מוכן: בזהירות רבה (זה חם) לקחת מעט מנוזל הריבה בין 2 האצבעות ולמתוח אם נשאר חוט דק של ריבה בין 2 האצבעות – הריבה מוכנה, אם לא להמשיך לבשל על אש קטנה.

8. לשים בתוך צנצנות מעוקרות (עברו הרתחה במים רותחים מה ששומר על טיב הריבה לזמן ארוך), ממליצה לשמור במקרר למרות שאם שמים בצנצנות מעוקרות זו לא חובה.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב