את הריבה הזו הכנתי לאחר שחתיכת שומר קטנה נפלה לי לסירופ שהכנתי והיה עדיין חם .
לא שמתי לב אבל כשהסירופ היה קר הבחנתי בחתיכה ומתוך הרגל לטעום תחבתי את הפיסה לפי .
מה אומר לכם יקירים שלי הטעם גרם לי לWOW .
מיד התקשרתי לדרלינג שלי שיביא איתו בחזרה הביתה שומר .
ביקשתי שיביא אותם קטנים וטריים כי בזה טמון הצלחתו של העניין.
שנלך להכין יחד?
צריך 6 ראשי שומר קטנים ונקיים (בערך 3/4 קילוגרם)
יש לפרוס אותם לפרוסות של 1/2 ס"מ לערך
מניחים בסיר מתאים עם כוס מים ומביאים לרתיחה .
מבשלים 10 דקות ומקררים.
מפזרים מעל 250 גרם סוכר לבן ומניחים מכוסה ללילה .
למחרת מביאים לרתיחה.
הסוכר כבר נמס .
מנמיכים אש לנמוכה ביותר ומבשלים עד שיש סירופ סמיך .מתבלים בשתי טיפות וניל וזהו.
מוסיפים מיץ מסונן מחצי לימון .
בוחשים בעדינות ומבשלים עוד דקותיים .
מעבירים לקופסה מרובעת מזכוכית ומכסה תואם .
שומרים במקרר ומתענגים .
אפשר בשתיה קרה
אפשר על מאפים ואפשר לזלול כך בכף.
אההה ותכף מימונה .