ריבת קומקוואט ~ תפוז סיני

ריבת תפוז סיני
ריבת תפוז סיני

ריבה במרקם עדין , רך, שכל ביס נגיס .

קצת מתוק וקצת מריר, ממכר, כתום וטעים .

סבתא שלי תמיד הכינה ריבות, כמעט מכל דבר אפשרי. ביקשתי מאחי תכין לי אחת או שתתן לי מתכון קל . נ.ב היא מעולה להעשרת עוגות , עוגיות ואפשר להכין איתה ממתקים  .

 

 

 

קומקוואט ~ תפוז סיני

קומקוואט או תפוז סיני הוא עץ פרי וצמח ננסי, פירותיו משמשים למאכל ודומים לתפוז, אולם הם קטנים ממנו בהרבה וגודלם קרוב לזית אירופי. לקליפה יש טעם מתוק, אך הפרי חמוץ במרכזו.

החומרים 

קילו תפוז סיני

קילו סוכר

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה 

להורדת שכבת הריסוס מהקליפה, שוטפים היטב את התפוזונים הסיניים עם סבון והרבה מים. דוקרים עם מזלג ואז חוצים את התפוזונים הסיניים, לאורכם. מעבירים לסיר, ממלאים בהרבה מים, מביאים לרתיחה כחצי שעה ומסננים, משרים במים קרים לכמה שעות לאחר מכן שוטפים שוב במים קרים ומסננים . מעבירים את התפוזונים הסיניים המסוננים לסיר, שופכים מעל את הסוכר ומשאירים בצד כשעתיים בכדי שיפרישו מיצים, מרתיחים ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים על להבה נמוכה עם מכסה. יש להשאיר מעט סירופ בתפוזונים הסיניים ולא לייבש עד הסוף. כחצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את מיץ הלימון ומורידים את המכסה.

מקררים, מעבירים לצנצנת מעוקרת (להכנת צנצנת מעוקרת – לוקחים צנצנת מוזגים מים רותחים עד סוף הצנצנת, ממתינים כמה דקות, שופכים והופכים על מגבת נקיה לכמה דקות לייבוש ) ומאחסנים במקרר.

בתאבון ..

מתכון לפירשקי קווקזי  יש ללחוץ כאן 

למתכונים נוספים לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אנג'ליקה אגבייב
האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי. על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.