ריבת עגבניות שרי

ריבת עגבניות שרי

 

את הריבה הזו הכנתי אחרי החתונה של איציק וסופי האהובים שלי .

אחת המנות היתה פטה כבד מטריף חושים שאיך שנני שלי ראתה אותו אורו עניה .

נני שלי מכורה לפטה כבד .עם המנה הגיעה ריבה אדומה שכשטעמנו הבנו שזוהי ריבה מעגבניות שרי והיא תובלה

בטעם אניסי משהו.

נני הרימה ראש ובעני במבי חמודות שאלה אמא נכון שתשחזרי לי אותה?

כשהיא מבקשת כך מי אני שאגיד לא .

מיד למחרת טלפון לדרלינג בעבודה שלא ישכח עגבניות שרי .

אממה העגבניות היו עגבניות תמר . נו טוב לא נורא ננסה איתן אמרתי והנסיון עלה יפה כל כך שלא נותר תוך יומיים מאומה.

אחת הניחה על בשר צלוי ,שני הניח על הקציצות שלו . הקיצור טעים על כל בשר שיש ובמיוחד על האש.

לכו להכין כי מובטחת הנאה רבה

במיוחד כשחגים מתקרבים ואתם רוצים להיות נועזים וחדשניים .

קבלו אותה .

קילו וחצי עגבניות שרי ואם יש תמר אז נפלא .

3/4 קילו סוכר לבן

2 כוכבי אניס

2 שקיקי סוכר וניל -כן כן

חצי כפית פלפל שחור גרוס גס .

כוס חד פעמית שקופה מי ברז .

רבע כפית מלח לימון שישמור לנו את הריבה .

ההכנה – משרים מהלילה את העגבניות בסוכר

למחרת מוסיפים את שאר המצרכים והיידה לאש.

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש להכי קטנה שיש.

מבשלים עד שהריבה תסמיך כרצונכם .

אני השארתיה לא יותר מדי סמיכה והיא עילוי .

מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר לכל עת .

מובטחת הנאה .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.