ריבת עגבניות שרי

כשאני מוצאת את עצמי מבשלת ריבה אני יודעת שהחורף מתקרב או שלפחות כבר ממש סוף הקיץ. כנראה שהפעם נרדמתי בשמירה, כי התחלתי להכין ריבות רק בשבוע שעבר כשגיליתי אצל הירקן סלסילות עגבניות שרי כתומות שנראו נהדר.

IMG_8685

 החומרים:

2 קופסאות עגבניות שרי (בערך 1 ק"ג)
2.5 כוסות סוכר
מיץ לימון סחוט מלימון אחד
מקל קינמון
רבע כוס מים

 אופן ההכנה:

מכניסים לסיר את העגבניות, הסוכר, הלימון, המים ומקל הקינמון.

IMG_8663

מבשלים ומדי פעם מערבבים.

IMG_8665

מבשלים עוד קצת

IMG_8667

אחרי בישול של בערך שעה הריבה מוכנה. מעקרים צנצנות ריקות במיקרו כדקה ומעבירים אליהן את הריבה. אוטמים היטב ושומרים במקרר.

IMG_8688

בתאבון!