למצרכים:
3 ק"ג משמשים שטופים ומגולענים (הכי טוב והכי טעים בלאדי) בשלים
1.5 ק"ג סוכר
1 מיץ מלימון שלם
להכנה:
בסיר כבד (רצוי) לשים את המשמשים, הלימון והסוכר. לכסות ולהשאיר לילה במקרר.
אחרי לילה, קיבלנו משמשים בתוך סירופ מתוק ונפלא. לבשל עד רתיחה. להוציא את כל הקצף שנוצר מעל (חשוב במיוחד כדי לשמור על צלילות וברק הריבה). להנמיך את האש ולבשל עד שהריבה מסמיכה (כשעתיים). אני אוהבת להשאיר את הריבה מעט (אבל ממש מעט) נוזלית כדי שניתן יהיה להשתמש בה כרוטב, כממרח, כזיגוג ובכלל …
** מומלץ לשמור את הריבה בקירור!
אין כמו טעמם של המשמשים בעונה, ולמי שמכין את הריבה כל השנה!!!!!
אהבתם את המתכון? תעשו לייק אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!