ריבת דבלים (תאנים יבשות)

ריבת תאנים יבשות קריספית נפלאה, לא מתוקה מדי, כשטועמים הגרעינים מתפצפצים בפה יחד עם טעם התאנים גורמים לאושר עילאי. רק מי שינסה – יבין! יהיה נפלא בשילוב עם כל צלחת גבינות, עם פטה כבד ובכלל…

למצרכים:

500 גרם תאנים מיובשות, חצויות ונקיות מהענף בחלק העליון

250 גרם סוכר חום

2 כוסות מים

מיץ מלימון

להכנה:

לשים את כל הרכיבים בסיר – רצוי כבד

IMG_2590

לבשל את כל הרכיבים יחד עד רתיחה.

IMG_2594

להנמיך את הלהבה ולבשל עד שהריבה מסמיכה ויש מעט מאוד נוזלים. בעזרת מזלג לרסק מעט את התאנים.

IMG_2635 - Copy

לשמור בצנצנת סגורה במקרר עד לשימוש.

כדי להתעדכן ולקבל עוד הרבה מתכונים נפלאים שבאים מהלב לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון! 

לב