ריבת אפרסמונים? כן ולמה לא בעצם?
העץ שלנו נשתל קטן כשעברנו לגור בנעלה .
לא ידענו איזה סוג או מה יצא קנינו עץ תינוק בכפר לידנו שכן ,כשעברנו לגור פה מי חשב בכלל על אינתיפאדה
והמוכר בכפר היה שמח לקבלנו.
הסתבר שהוא עץ אפרסמון מסוג ישן יותר .
פירותיו לא סימטריים אבל מתוקים ברמות וכל שנה אוספים את הפירות האחרונים ומכינים לנו מטעמים .
והפעם ריבות .
ריבת אפרסמונים בניחוח וניל .
את הסוכר שלי הפכתי לסוכר וניל .הוא ישן עם מקל וניל וקיבל את טעמו .
חתכתי לקוביות 2 קילוגרם פירות קלופים ונקיים לקוביות ביס
הנחתי בסיר כבד
את הסוכר שלי 3/4 קילוגרם על כל קילוגרם פרי הנחתי מעל .
עזבתי בסיר מכוסה כמה שעות והפרי הגיר נוזלים .
העברתי לבישול .
הבאתי לרתיחה והנמכתי אש.
הריבה התבשלה על אש קטנה עד אשר הסמיכה אבל עדיין נותרו פיסות
יש להשגיח שכן הצבע משתנה אם לא שמים לב לגוון חום וזה לא ממש רצוי לי.
5 דקות לפני סיום הבישול בוחשים פנימה בעדינות חצי כפית מלח לימון שישמר לנו את הריבה .
לא מוסיפים תבלינים אחרים הם רק יקלקלו את טעם הפרי.
מבקבקים בצנצנות מעוקרות שהורתחו קודם לכן למניעת חיידקים ויובשו היטב.
הופככים הצנצנות על מגבת מטבח ונותנים להן להתקרר .כך נוצר ואקום והריבה תישמר כמה חודשים .
פשוט להתענג עם קוטג' קר.
בחורף עם חלה בחמאה וגם בתוך עוגות בחושות .
תהנו.