ריבועי עוגת גבינה ולוטוס

אין כמו שבועות בשביל אוהבי הגבינות, החג שבו גם מי שלא מעז לאפות כל השנה לא יכול לעמוד בפני הקסם הלבן שמתרחש כשגבינה פוגשת סוכר

lotus8

לומר ששבועות הוא החג האהוב עליי זה אנדרסטייטמנט. בהיותי חובבת גבינות מושבעת, שבועות הוא גן עדן עבורי. משלב תכנון התפריט שבו אני יכולה להרשות לעצמי להפליג למחוזות הדמיון ולהתפרע, ועד הכנת ארוחת החג שם שמור לאלוהי האלתור מקום של כבוד.

תנו לי רגע בבקשה להישמע כמו קלישאה מהלכת אבל אני פשוט אוהבת את החג הזה על שלל גבינותיו, מאפיו וקינוחיו. אבל עם כל אהבתי לאפיה ובישול, ההעדפה הברורה שלי היא למתכונים עם כמה שפחות מצרכים וכמה שפחות התעסקויות, והמתכון הבא הוא בדיוק כזה ומשלב שלוש מאהבותיי הגדולות: עוגת גבינה אפויה, ועוגיות וממרח לוטוס.

lotus7

ריבועי עוגת גבינה ולוטוס:

המצרכים:

200 גרם עוגיות לוטוס

100 גרם חמאה מומסת

400 גרם גבינת שמנת

1/2 כוס שמנת חמוצה

1 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית אפיה בגודל 25 ס"מ על 25 ס"מ בנייר אפיה.

במעבד מזון מרסקים את עוגיות הלוטוס לפירורים.

מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית, מפזרים אותה בצורה שווה ומהדקים אותה עם היד או עם תחתית כוס ליצירת בסיס.

אופים במשך 10 דקות, מוציאים מן התנור ומצננים.

במעבד מזון שמים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר וביצים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה. שופכים את התערובת על הבסיס הצונן.

מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות במיקרוגל. שופכים מעל תערובת הגבינה ובעזרת סכין או שיפוד יוצרים שיוש.

אופים 45 דקות, מכבים את התנור ונותנים לעוגה להתקרר בתוכה כחצי שעה.

מצננים במקרר לפחות שעה לפני שחותכים לריבועים.

שומרים במקרר בכלי אטום.

lotus1

lotus4