רטטוי

מנה נפלאה של ירקות מבושלים וצלויים בתנור, כל כך טעימה, כל כך יפה עד שלא ניתן להתעלם ממנה בארוחה – נסו והיווכחו!

מנה של ירקות זריזה, קלה להכנה והכי חשוב כל כך טעימה שניתן לצרף אותה לכל ארוחה. עם אורז, עם פירה, ליד בשר על פסטה או כארוחה צמחונית בפני עצמה. הרעיון במנה הוא לא "להרוג" את הירקות. להתנהג אליהם בעדינות ובסבלנות. ולהכנה:

DSC_0804למצרכים:

2 זוקיני – לא מקולפים חתוכים לפרוסות עבות (יחסית) וכל פרוסה חתוכה לשניים

1 חציל חתוך לפרוסות וכל פרוסה לחתוך ל-4

1 פלפל אדום נקי פרוס

1 פלפל ירוק נקי פרוס

1 בצל גדול חתוך לטבעות

4 שיני שום כתושות

1 ק"ג עגבניות (לי היו שרי אבל זה ממש לא חובה)

1 שקית של תרד (אני השתמשתי בתרד ניוזילנדי אבל זו ממש אינה חובה)

פלפל, מלח

4 כפות שמן זית

פטרוזיליה לעיטור

להכנה:

1. להניח את העגבניות על תבנית ולרסס אותן בתרסיס שמן (או למרוח בשמן זית). לצלות אותן בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה.

2. בסיר גדול ושטוח לחמם שמן זית. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום ולערבב. להוסיף את שאר הירקות ולערבב אותם יחד – בערך 10 דקות – לצלות אותם מעט.

DSC_0797

3. להוסיף לסיר את העגבניות הצלויות ולערבב (בעדינות). להוסיף מלח ופלפל – להנמיך את להבת הגז ולבשל עוד 20 דקות יחד תוך כדי ערבוב עדין מדי פעם.

DSC_0799

4. לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולהכניס את הסיר לחצי שעה לתנור.

DSC_0807

5. להעביר לצלחת הגשה ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה. איזו מנה יפה וטעימה – גם לחיך וגם לעין.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב