רות סירקיס מבשלת בטלויזיה

רות סירקיס מגיעה לטלויזיה בתוכנית שבועית חדשה, החל מהערב בערוץ האוכל

רות סירקיס, חלוצת ספרי הבישול בישראל והכוהנת הגדולה של הבישול הביתי הקלאסי, מתחילה להנחות תוכנית חדשה בערוץ האוכל "מבשלים מהספרים עם רות סירקיס", החל מהערב (יום א') ובכל יום ראשון בשעה 19:00.

בכל תוכנית תתמקד סירקיס בארוחה מאחד מספריה הפופולרים (החל מ"מהמטבח באהבה" ועד ל"ילדים מבשלים") ותלמד להכין את המתכונים באופן ידידותי ומעשי, המיועד גם לבשלנים מתחילים, כולל מגוון טיפים העוזרים לקיצור תהליכי הבישול.

לכבוד עליית התוכנית לאוויר, בחרה סירקיס לצ'פר את סלונה באחד המתכונים הקלאסיים האהובים והקלים להכנה:

סטייק סלומון בזיגוג מיסו

מצרכים (לארבע מנות)

  • ארבע סטייקים סלמון
  • חומרים למישרה
  • חצי כוס רוטב סויה
  • חצי כוס מירין
  • שליש כוס סאקה
  • 3 כפות סוכר חום או סוכר דקלים
  • חצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • כף שירו מיסו (מיסו בהיר בצבע בז')
  • 1 חלמון ביצה

לקישוט:

  • רצועות דקיקות של תפוז
  • נבטי חמניות

שלבי ההכנה

מערבבים את חומרי המישרה וץ מהמיסו וחלמון הביצה. מניחים את הדגים על תבנית פיירקס מתאימה ויוצקים עליהן את המישרה. משרים חצי שעה והופכים מפעם לפעם

אם רוצים להכין כמה שעות מראש- שומרים במקרר.

לפני ההכנה יוצקים את נוסלי המישרה לסיר קטן, מביאים לרתיחה קצרה ומורידים מהאש. מצננים ומוסיפים את המיסו והחלמון. מערבבים למשחה דקה ומורחים בה את החלק העליון של פרוסות הדגים.

מחממים תנור לחום גבוהה-בינוני 190 מעלות כשהוא חם מכניסים את התבנית עם הדגים., צולים 8-10 דקותעד להשימת החלק העליון ושהחלק הפנימי עשוי.

מניחים על צלחת הגשה ומקשטים ברצועות ונבטים.

טיפ:

סלמון טוב אפשר לקנות היום בכל סופר. אם קונים קפוא, ניתנת האפשרות לראות איך נראה הנתח ולא תלויים בחיתוך של המוכר.

את ערוץ האוכל ניתן לקלוט באפיק 28 בלווין ו-32 בכבלים.