לפני שנים רבות עבדתי בחברה גדולה שכבר לא קיימת יותר, עבדה שם קבוצה לא קטנה של אנשים שעסקו במכירות ולכאורה התחרו על אותם לקוחות, אבל באופן מפתיע כולנו היינו חברים (בעיקר חברות) ופירגנו מאד אחת לשניה. עם חלק מהן אני עדיין בקשר עד היום למרות השנים שחלפו והעובדה שכל אחת ואחד מאיתנו במקום אחר.
את ארוחות הצהריים היינו יושבים לאכול יחד, זה היה כיף, כל אחת הייתה מביאה את האוכל שלה מהביית והיינו יושבות יחד, מקשקשות, טועמות אחת מהשניה או מזמינות יחד מבחוץ.
זו הייתה חוויה נהדרת.
אל המטבח הפרסי נחשפתי בארוחות אלו, מחברתי אליס מלכי פילו שהייתה מביאה מטעמים ומחלקת בנדיבות לכל מי שרצה לטעום וממנה הכרתי את הרורמה סבזי, (שנקרה בצדק גם גורמה סבזי) תבשיל שעועית עם רוטב חמוץ וארומתי והרבה מאד ירק שמניחים על תלולית אורז פרסי לבן ואוכלים בהנאה.
אז הנה הגרסה שלי לרורמה סבזי טבעוני.
תיהנו.
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
2-3 שיני שום פרוסות
2 גבעולים סלרי קצוצים (כולל עלים)
1/2 צרור פטרוזיליה
12 צרור כוסברה
1/2 צרור שמיר
3 כוסות תרד טרי
7 שזיפים מיובשים מגולענים
2 כוסות שעועית מבושלת (לבנה, אדומה, שחורה)
מיץ סחוט מ 2-3 לימונים
2 לימונים פרסים מיובשים (שחור או לבן)
מלח ופלפל וכורכום
קוצצים את הבצל והעלים היטב. מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים שום שזיפים ועלים ומערבבים. מוסיפים תבלינים ומים עד לכיסוי העלים. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את השעועית, מחצית ממיץ הלימון והלימון הפרסי ומבשלים עוד כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים לימון ומלח.
בתיאבון
רוצים עוד תבשילים טעימים?
תבשיל שעועית ותרד-פקיילה טריפוליטאית מדהימה
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.
עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:
באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.
הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :
לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם
להיות חלק מהקהילה שלי:
מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.
עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:
מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.
הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :
לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם
להיות חלק מהקהילה שלי:
מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף” שם ניתן להשתתף בדיונים ולחלוק מידע (ויש גם הרבה הפתעות ומתנות שוות לחברים)
לבשל יחד איתי:
רוצים להצטרף לסדנאות הבישול שלי? מידע על הסדנאות תוכלו לראות כאן להרשמה צרו קשר ב 052-6393378