רומאנייה: תבשיל עדשים וחצילים

מנה מרהיבה בטעמיה מהמטבח הערבי, שמבוססת על חומרי גלם מקומיים. חצילים נמסים ועדשים רכות שעטופים בטעמים חמצמצים של רימון

בחורה עם מחשב נייד

המתכון באדיבות ד"ר נוף עתמאנה-אסמעיל, המנהלת האמנותית של פסטיבל א-שאם – טעמים וסיפורים מהמטבח הערבי

רומאנייה של נוף עתמאנה-אסמעיל. צילום: יחצ

חומרים:

10 רימונים חמוצים או חצי כוס רכז רימונים

2 חצילים בינוניים

1 כוס עדשים חומות

2 כפות קמח

כפית מלח

כפית כמון

4 עד 6 שיני שום כתושות

רבע כוס שמן זית

חצי כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

קולפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות של 1ס"מ.

שמים את העדשים והחצילים בסיר וממלאים מים עד לכיסוי.

מבשלים עד שהעדשים רכות והחצילים כמעט נמסו.

מוסיפים את מיץ הרימונים או הרכז וממשיכים לבשל על להבה נמוכה.

ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את הכמון.

ממסים את הקמח במעט מיץ רימונים או במים ושופכים על התערובת וממשיכים לבשל תוך ערבוב.

מטגנים את השום והכוסברה בשמן זית במחבת.

מוסיפים את השמן החם לסיר ומערבבים.

ממשיכים לבשל עד שכמעט כל נוזלי הבישול נספגו בעדשים.

שופכים לקערות וממתינים עד שהתבשיל יתקרר.

ניתן להגיש עם ערימת בצל מטוגן ומיץ לימון או רימונים, להגיש עם קרקרים או פרוסות לחם.

בתיאבון!

***

'פסטיבל א-שאם' הראשון יתקיים בין 8 ל – 11 בדצמבר בעיר התחתית בחיפה, ויעסוק בעולם הולך ונעלם של מנות מהמטבח הערבי, מנות נשכחות שאבדו בנוף הקולינרי המקומי.

 ניהול אמנותי: דר. נוף עתאמנה-אסמעיל ואריה רוזן.

 >> לתוכנית הפסטיבל המלאה

נוף עתמאנה-אסמעיל. צילום: איהב שוחה