רומאו רע, יוליה שבורה- רומן סוחף בחיים ועל הבמה

את שנת 2017 התמזל מזלי לפתוח ברומן נפלא. רומאו רע ויוליה שבורה (שטרם תורגם לעברית) הם שני חלקי רומן של אהבה- שנאה, אהבת נצח למרות הקשיים. רומן סוחף,שנון, לעתים מצחיק ולעתים נוגע במעמקים, השואב אותנו למסע של הקרבה, שיקולים מוטעים, אהבה והתנגשות, לב הפועם בחוזקה ולב הנשבר לאלפי רסיסים. אהבה שאינה מרפה גם לאחר שנים של פרידה וכימיה הפורצת את גבולות הגרף. 4.5 כוכבים

סדרת STARCROSSED  #1, #2
 
רומאו רע,  לייסה רייבן
כנרת זמורה-ביתן,  מאנגלית: אביגיל בורשטיין,  2016

Bad Romeo, Leisa Rayven, 2014, Pan Books publication

יולייה השבורה  (תרגום של הכותבת)

Broken Juliet, Leisa Rayven, 2015, St. Martin's Griffin publication

קאסי טיילור הייתה עוד סטודנטית למשחק עם חלומות גדולים בקולג' יוקרתי לאמנויות הבמה, ילדה טובה ואחראית. בבחינות הכניסה הטובעניות היא פוגשת את אית'ן הולט, טיפוס הילד הרע, נתון למצבי רוח, שנראה בטוח בעצמו וחלומה של כל סטודנטית. כבר בבחינת הכניסה הם מלוהקים כזוג והגופים שלהם מתואמים באופן מושלם. הם בטראנס; מצב קסום ששחקנים נכנסים אליו לפעמים שהכול זורם ופתוח.
זוהי תחילתה של מערכת יחסים רבת תהפוכות עליה אנו לומדים מזמן הווה, שש שנים לאחר מכן. באותה שנה ראשונה ללימודים, ליהוק גורלי ל'רומאו ויוליה' ישנה את גורלם. בדומה לדמויות אותן גילמו על הבמה, נדמה שקאסי ואית'ן נועדו לאהוב אחד את השני אך לא פעם, אלא פעמיים מתרסק לבה לרסיסים.
היום הם בברודווי, נפגשים שוב ככוכבי הצגה המנהלים סיפור אהבה על הבמה. סצנות לוהטות מאלצות אותם להתמודד עם רגעי השפל הכואבים והפסגות מאיצות הדופק של הרומן רב התהפוכות אותו ניהלו בקולג'.
אית'ן מתחרט יותר מכל על כך שאיבד את קאסי ועושה הכול בכדי להחזיר אותה אליו.  קאסי נפגעה פעם אחת יותר מדי ונשבעה לעולם לא לתת אמון. האהבה לוהטת ואמתית אך מלאת סיכונים ויכולה להיות הרסנית. לעתים אהבה קשה שצריך להיאבק עליה היא זו שלא ניתן לעמוד בפניה.
את שנת 2017 התמזל מזלי לפתוח ברומן נפלא. קראתי את רומאו רע באנגלית ובעברית ואילו את יוליה השבורה, שטרם תורגם, באנגלית.
רומן של אהבה- שנאה, אהבת נצח למרות הקשיים. רומן סוחף, הנוגע במעמקים ושואב אותנו למסע ולעולם של הקרבה, שיקולים מוטעים, אהבה והתנגשות, לב הפועם בחוזקה ולב הנשבר לאלפי רסיסים. אהבה שאינה מרפה גם לאחר שנים של פרידה וכימיה הפורצת את גבולות הגרף וקשר כה עז שהחזקתי את לבי לאורך כל הדרך.

המבינים בעתיקות ובשווקי פשפשים וודאי יזדהו עם המשפט האומר שלב שבור המתאחה ונותרים בו סימני הזמן ופגמים בולטים שווה לעתים יותר מהמושלם וחסר הדופי. בפגום המתאחה זורם דם ופועם דופק של הנאהבים.

אלמנט הזמן בספר מגוון ומשאיר אותנו כל הזמן על קצה הכיסא: ההווה בניו יורק, שש שנים קודם בשנת הלימודים הראשונה, חמש וארבע שנים קודם, כל אלו מנוקדת המבט של קאסי. נוסיף גם את יומנה של קאסי משנות הלימודים ואת היומן של אית'ן בשלב מאוחר יותר המגלה לנו את נקודת המבט שלו מאותם ימים. נוסיף גם אימיילים בשנות הפירוד ואימיילים בהווה.
הרבה נקודות מבט וזמן בהם אנו למדים על כל רגע פרק, כל צעד ושלב בקשר המופלא בין קאסי לאית'ן ואנו נותרים במתח עד הדפים האחרונים של סוף החלק השני.
מה הרקע לבעיות של אית'ן הגורמים לו להרגיש בלתי ראוי לאושר ולחשוב שנוכחותו בחייה של קאסי יחריבו את האושר שלה? מנין נובעת ההחלטה השגויה לשחרר אותה ובכך לזכות אותה בחיים חופשיים וטובים יותר? מדוע קאסי לא כל כך מהר רוצה את אית'ן  בחזרה שש שנים לאחר שפעמיים שבר את ליבה. שניהם גיבורים נפלאים העוברים מטמורפוזה לאורך הסיפור.
החיים שוקקים ומלאי עניין ותהפוכות במחלקה לתאטרון בקולג' המבוקש והיוקרתי; הלימודים, המחזות, החברים, המורה הדרשנית שמביאה אותם להישגים ולמחוזות לא צפויים, ההומור המרפד גם את הרגעים הקשים.
החברה הטובה רובי, החבר הטוב טריסטן וההורים שלה הם אנשים שתמכו בקאסי בזמן שבנתה סביב לבה, חומת מגן. אחותו של אית'ן, אלייזה, הייתה שם בשבילו מול אב נוקשה ולא מעריך, בזמנים בהם חזר לחוסר ביטחון שהוא אינו רצוי בגלל שאומץ בגיל 3, בימים של שתייה וייאוש באירופה לפני שעמד מול התהום. האם עבור קאסי אית'ן יאסוף עצמו וישתנה? האם היא תקבל אותו בחזרה?
קאסי ואית'ן יכולים לתמוך אחד בשני, אך רק הם בעצמם יכולים להתרפא ולהשתנות, כל אחד עבור השני.
מה מרגישים כשעושים אהבה על הבמה אך בחיים יש כל כך הרבה סייגים ובעיות? מה מרגישים לאחר מחיאות הכפיים וירידת המסך ואיך מפרידים בין הבמה לחיים האמתיים כששניהם משחקים יחד? כשהם על הבמה בסצנות חושפניות ולא פשוטות עם שחקנים אחרים? כשהיא בסצנות אינטימיות עם אישה? כשהוא עם גבר?
האם האינטימיות שלהם בחיים משפיעה לטובה או לרעה על הופעתם המקצועית והסוחפת על הבמה?
הדיאלוגים בספר מהירים ושנונים. אפשר כמעט להפוך את הספר לתסריט. אהבתי את הסצנות מתוך מחזות המשתלבים עם הטרוף המתנגש ברגשותיהם האמתיים. הספר מפלרטט, מצחיק, מרגש ושופע מתח עסיסי. מתנה מעולה לשנה החדשה לא רק לרומנטיקנים חסרי תקנה אלא גם לציניקנים שלא אבדו אמון באהבה.
רומאו רע ויוליה השבורה הם ספר הביכורים של ליסה רייבן, שחקנית ומפיקה מבריסבן, אוסטרליה הנוסעת לעתים תכופות ללוס אנג'לס ולניו יורק סיטי. המחמאות והביקורות קוטלות קנים: סופרים, מבקרים וקוראים  אינם חוסכים תשבחות והציונים נעים בין 4.5-5 כוכבים.
ציון 'הכותבת'-
4.5 כוכבים
 

 
רוית ליפשיץ ציון- בלוג בסגנון והשראה
רומנטיקנית חסרת תקנה בעלת תשוקה ואהבה לעולמות העיצוב, הספרות, אמנות, אופנה, טרנדים ומגמות, תערוכות בעולם. בלוגרית רב- תחומית, יוצרת וכותבת תוכן, עיתונאית עיצוב, סופרת, מוזיקאית. רומן הביכורים שלי: "אהבותיה של אמה" יצא לאור בהוצאה עצמית בשנת 2018 והפך לרב מכר. נשואה ואם לחייל ולחיילת הממשיכים את דרכי האמנותית.