רולדת שמרים ופרג

00

המירוץ אחרי בצק השמרים המושלם לא נפסק אצצלי. ניסיתי כל קומבינציה שהצלחתי להגיע אליה וגם כאלה שפורסמו ברשת. כלום לא צלח.

בכל הנסיוניות הבצק תפח לתיפארת אבל הבעיה התחילה אחרי ההתפחה בניסיון לרדד שם גילליתי שלבצק שמרים יש רצונות משלו והוא הופך עצמאי תחת המערוך האימתני.

מדדים ומרדדים ומרדדים והוא חוזר לגודל ההתחלתי.

בבצקים אחרים שניסיתי בזמן הרידוד מריחת המילוי, הגילגול וההכנות הוא המשיך לתפוח והרולדה הפכה לסוג של הרבה בצק ומעט מילוי, וניסיתי גם עם מזגן דולק כשבינתיים בני הבית קפאו וישבו עם כירבוליות.

היאוש נקש בדלת, הרמתי ידיים ושלחתי את שי לרכוש פס רולדת שמרים עם פרג שכל כך אהוב עליו בקונדיטוריה השכונתית.

אבל אני לוחמת ! לא מרימה ידיים ! ואז הגעתי לפוסט של אורלי כהן בו יש בצק שמרים עם מרכיבים שעוד לא ניסיתי. לא מכירים את אורלי כהן ? אז כנסו לבלוג שלה וצאו למסע בין מתכונים ומאכלים טעימים ובריאים כשחלקם טבעוניים וצמחוניים. כנסו כנסו. זהו, כאן יסתיימו הניסיוניות אם זה לא יצלח.

הצליח ! BIG TIME

המרכיבים לבצק – הכמות מספיקה ל- 2 עוגות מוארכות:

4 כוסות קמח לבן (500 גרם)

חצי שקית שמרים טריים וחצי שקית  משפר אפיה  מארז משולב של שמרית– שמרים טריים 100% ומשפר אפייה

3/4 כוס שמן קנולה (או 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות)

1/3 כוס סוכר

2 ביצים ( רצוי במידה L)

1 גביע יוגורט 150 מ״ל

1/3 כוס חלב

קורט מלח

בקערת המקסר עם וו לישה מניחים את הקמח וסוכר ומערבלים כדקה. מוסיפים את השימרית וממשיכים לערבל, להוסיף את הנוזלים והיוגורט לערבל ווך כדי עירבול להוסיף את הביצים השמן והמלח. לערבל כ 5 דקות על מהירות נמוכה ולהניח להתפחה.

מילוי פרג :

לפני הכל – בטוח שמעתם את זה לא מעט – בבקשה להשתמש בפרג טרי שנטחן בממקום ניתן להשיג בחנויות התבלינים וחלק מחנויות הפיצוחים

1 כוס חלב או מים

1/2 כוס סוכר

30 גרם חמאה

1 כפית תמצית וניל

להניח בסיר את החלב והסוכר על אש נמוכה, לערבב כל הזמן עד שהסוכר נמס, להוסיף את שאר המרכיבים ולהביא לרתיחה.

כשהנוזל רותח להכניס 200 גר' פרג טחון ולהמשיך לבשל על אש קטנה עד שנוצרת עיסה והפרג סופג את כל הנוזלים והופך נימוח.

להוסיף  2 ביסקוייטים מפוררים דק דק לגמרי דק ולערבב. להניח להתקרר.

התקרר ? מעולה.

אני הכנתי מכל הבצק רולדה אחת

לרדד את הבצק לעובי של 1/2 סמ" בערך, למרוח עליו את המילוי ולגלגל, לניח על התבנית את הרולדה על החלק "הפתוח". לאפות כ 30 דקות בום של 180 ממעלות. אבל כאמור – כל אחד והתנור שלו.

00

בתיאבון ותודה לאורלי על בצק מעולה 🙂