את המתכון הזה ראיתי באתר MSN וישר נדלקתי עליו.
חיפשתי את ההזדמנות לעשות אותו ובאיזו ארוחת שישי, החלטתי שאני מביאה את העוגה הזו.
היא הייתה מעולה ודיווחים מהשטח סיפרו שלמחרת היא הייתה אפילו יותר מוצלחת.
מצרכים לבסיס הרולדה:
400 גרם פתי בר
250 גרם שוקולד מריר
1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה
כף גדושה אבקת קקאו
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
מצרכים למלית:
חבילת אינסטנט פודניג וניל
3/4 כוס חלב
1 מיכל (250 מי"ל) שמנת מתוקה
מצרכים לציפוי:
150 מי"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
1. לבסיס הרולדה: ממיסים בסיר קטן שוקולד, שמנת מתוקה, אבקת קקאו, תמצית וניל וסוכר. מערבבים על אש קטנה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מכניסים את הפתי בר לשקית ובעזרת כף עץ שוברים לחתיכות קטנות. מעבירים את הפתי בר המרוסקים לקערה. יוצקים לפתי בר את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
3. פורשים נייר אפייה ומשטחים עליו את התערובת כך שיווצר מלבן בגודל 25X35 ס"מ. מניחים בצד עד שיתקרר לטמפרטורת החדר.
4. למלית: מעבירים לקערת המיקסר אינסטנט פודינג וניל, חלב ושמנת ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
5.מורחים את המלית על בסיס עוגת הרולדה כאשר החלק הרחב הוא זה שקרוב אלינו ביותר. מורחים את הקרם על 3/4 מהתחתית ומשאירים את הפאה הרחוקה ריקה.
6. מגלגלים את הרולדה: מתחילים בחלק הקרוב אלינו, לכיוון החלק הרחוק, עליו לא מרחנו מלית. נעזרים בנייר אפייה כדי להדק את הגלילה ומסלקים את הנייר. מעבירים את הרולדה למקרר לחצי שעה.
7. ציפוי: בקערה קטנה ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את רוטב השוקולד החם על הגלילה. מקשטים בסוכריות, פורסים ומגישים.
בתאבון
האתר שלי: www.evy.co.il