רוטב צ'אטני מושלם

צילום: דניאל לילה.

צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד.

צילום: דניאל לילה.
צילום: דניאל לילה.

הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק

מצרכים (ל-4 מנות)


4-5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4-5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"

1 כף סויה מתוקה של "נפטון"
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות

2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס

* להגשה: שומשום קלוי / קצח.

אופן ההכנה:

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
  • מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
  • שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
  • מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.

רוטב מנגו טעים

סדרת הצ'אטני של "נפטון" נטולת תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט.

סדרת רטבי הצ'אטני כוללת:

צ'אטני מנגו מתוק  מתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב:  מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.

צ'אטני מנגו חריף  מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.

צ'אטני שזיף פיקנטי מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.

סדרת רטבי צ'אטני. צילום: מיכאל כץ.
סדרת רטבי צ'אטני. צילום: מיכאל כץ.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית. להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.

לילך
בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".