רוטב עגבניות משגע

רוטב עגבניות תמר חדש

רוטב עגבניות תמר הסיר עם 2 עגבניות

 

בכל שנה שאני נוסעת לבולגריה אני נתקלת בתושבי הכפרים שמכינים את מזונם לחורף הכבד שיש שם .

בשלג לא גדל מאומה והתושבים בכפרים שלא ממש צפים בכסף מכינים להם למזווה רטבים,חמוצים משקאות קלים וחריפים ועוד .

הם קוראים למזווה שלהם מזה.

זהו חדר מיוחד כמו מקלט תחת האדמה וקר שם ברמות כך שהמזון משתמר לו .

אתה רואה בדרכים סירי ענק על מדורות .

כל סיר והשימור שלו . הכל אורגני ונאסף משדותיהם .

כך למדתי לשמר לי מוצרים שאין אותם בכל השנה וטעמם לעילא ועילא .

תכינו לכם צנצנות מעוקרות  וצאו לדרך איתי .

נכין רוטב עגבניות משגע .

למצרכים -5 קילוגרם עגבניות תמר או אשכולות עגבניות מתוקות .

חלטו אותן וקלפו .

טיפ -אני עושה זאת בתבנית עמוקה של התנור מצופה נייר כסף ומעליו נייר אפיה .

מטפטפים עליהן שמן צמחי -לא זית ואופים.

מקלפים ומרסקים אותן בבלנדר מוט בסיר ענק שיכיל אותן (להם אין בלנדר מוט)

מוסיפים 2 פלפלים אדומים בשרניים מרוסקים למחית

בצל גדול מרוסק למחית

שום לפי הטעם

5 כפות סוכר

2 כפות מלח

חריף אם אוהבים

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי ואפשר יותר

מוסיפים לסיר 2 כוסות שמן צמחי .

מבשלים עד שרוב הנוזלים יעלמו .

יש לההביא לרתיחה ואז להנמיך אש ולבשל בעדינות כשבוחשים מדי פעם למניעת הדבקות.

זה יקח מספר שעות .אפשר לעשות זאת בסיר בישול איטי במשך הלילה .

כשרואים שסמיך מעבירים במצקת לצנצנות המעוקרות שלנו סוגרים והופכים על המכסה ליצירת ואקום שישמור על הרוטב.

שומרים במזווה במקום מוצר וקריר .

הטעם שהרוטב יתן שווה כל ביס אז לכו להכין .

שיהיה לכם טעים ממני ומבולגריה .

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.