בכל שנה שאני נוסעת לבולגריה אני נתקלת בתושבי הכפרים שמכינים את מזונם לחורף הכבד שיש שם .
בשלג לא גדל מאומה והתושבים בכפרים שלא ממש צפים בכסף מכינים להם למזווה רטבים,חמוצים משקאות קלים וחריפים ועוד .
הם קוראים למזווה שלהם מזה.
זהו חדר מיוחד כמו מקלט תחת האדמה וקר שם ברמות כך שהמזון משתמר לו .
אתה רואה בדרכים סירי ענק על מדורות .
כל סיר והשימור שלו . הכל אורגני ונאסף משדותיהם .
כך למדתי לשמר לי מוצרים שאין אותם בכל השנה וטעמם לעילא ועילא .
תכינו לכם צנצנות מעוקרות וצאו לדרך איתי .
נכין רוטב עגבניות משגע .
למצרכים -5 קילוגרם עגבניות תמר או אשכולות עגבניות מתוקות .
חלטו אותן וקלפו .
טיפ -אני עושה זאת בתבנית עמוקה של התנור מצופה נייר כסף ומעליו נייר אפיה .
מטפטפים עליהן שמן צמחי -לא זית ואופים.
מקלפים ומרסקים אותן בבלנדר מוט בסיר ענק שיכיל אותן (להם אין בלנדר מוט)
מוסיפים 2 פלפלים אדומים בשרניים מרוסקים למחית
בצל גדול מרוסק למחית
שום לפי הטעם
5 כפות סוכר
2 כפות מלח
חריף אם אוהבים
חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי ואפשר יותר
מוסיפים לסיר 2 כוסות שמן צמחי .
מבשלים עד שרוב הנוזלים יעלמו .
יש לההביא לרתיחה ואז להנמיך אש ולבשל בעדינות כשבוחשים מדי פעם למניעת הדבקות.
זה יקח מספר שעות .אפשר לעשות זאת בסיר בישול איטי במשך הלילה .
כשרואים שסמיך מעבירים במצקת לצנצנות המעוקרות שלנו סוגרים והופכים על המכסה ליצירת ואקום שישמור על הרוטב.
שומרים במזווה במקום מוצר וקריר .
הטעם שהרוטב יתן שווה כל ביס אז לכו להכין .
שיהיה לכם טעים ממני ומבולגריה .