רביולי במילוי פול וגבינה בולגרית

בחורה עם מחשב נייד

יש לי מכונת פסטה אך היא טרם ראתה אור יום, לא יצאה מהקופסא, רק מהמחשבה של להכין את הבצק, לרדד במכונה ואח"כ גם לשטוף אותה מעייפת אותי.

קיבלתי להתנסות שתי אריזות של בצק לפסטה קפוא של חברת מעדנות. את הבצק שומרים במקפיא ומפשירים במקרר כ6 שעות לפני ההכנה, הבצק נפלא, קל ונוח לעבודה, הוא מגיע כבר מרודד כך שאין צורך לרדד אותו.

למילוי:

300 גרם פול מקולף (אפשר כמובן פול קפוא מופשר)
30 ג חמאה
3 עלי חסה קרועים

ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפול והחסה ומטגנים על אש נמוכה כ 20 דקות עד הפול מתרכך. אפשר להוסיף מעט מים אם חסרים נוזלים.
מורידים מהאש , מצננים מעט, מעבירים למעבד מזון עם להב ריסוק ומרסקים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפי שתי ביצים, 50 ג גבינה בולגרית מפוררת, מעט מלח ים ופלפל שחור ומערבבים.

בסיר גדול מרתיחים מים עם חופן נדיב של מלח
פורסים את הבצק על גבי משטח עבודה, חותכים בסכין חדה ריבועים, בעזרת כפית מניחים מהמילוי במרכז ריבוע הבצק, מכסים בריבוע  השני, צובטים את הקצוות כדי שהמלית לא תברח בבישול,
כאשר המים רותחים מחליקים פנימה את הרביולי, לא יותר מידי בכל נגלה על מנת שלא ידבקו אחד לשני. בישול קצר של 3-4 דקות, הרביולי מוכנים כאשר הם צפים למעלה.
מוצאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בצלחת הגשה.
ברוטב כבר לא היה לי כח להשקיע לכן הכנתי רוטב פשוט, קצת חמאה, קצת שמן זית – להמיס במחבת, להוסיף מעט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס ולשפוך על הרביולי.
יצא נפלא אם כי דורש מעט התעסקות ומאמץ.
* את המתכון למילוי מצאתי בספרה הנהדר והותיק של בת אילון – ספר הפסטה.
רביולי מוכנים