חג שמח עם יינות ביתן

אנטריקוט שלם לפני פריסה התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

פרוסת אנטריקוט לבלוג

כמו בכל חג הוזמנתי להרמת כוסית וסדנת בישול עם השף צ'רלי פדידה

צ'רלי כהרגלו איש נעים ומסביר פנים ותמיד אני נפעמת מיכולתו להיות עילוי ואיש כאחד האדם שמסביר ומקבל אותך בסבר פנים.

התקבלנו לשולחנות ערוכים ויפים עם מנות פתיח נעימות וטעימות של סביצ'ה ,פירות ודבש .

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

צ'רלי החל בלהציג בפנינו את המנות שלו לחג השנה .

כולן אחת לאחת מיוחדות וטעימות ואת כל מצרכיהן ניתן להשיג ביינות ביתן.

כל המצרכים מובחרים וכשרים וצ'רלי הכין מהם מטעמים .

למנות ראשונות הווכנו קציצות מדג סלמון שיחודן בריח הנענע הטריה וציפוי הפיסטוק הגרוס שיצר רקאסט פריך ומשגע .

הן הוגשו על קרם סלק שנתן נדבך נוסף למנה .

קציצת סלמון

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

בנוסף הוגשו נתחי סלמון טבולים במרינדה ומצופים פירורי פנקו ושנאפו בתנור עם טעם של עוד.

סלמון אפוי

בהמשך צ'רלי הכין את מנת הדגל שלו לשנה .

מנה מופלאה של נתח אנטריקוט שלם על עצמותיו שנאפה בתנורו כמה שעות ושכל ביס מהבשר היה עונג צרוף של טעם.

רך,עסיסי ומתובל כראוי .

הוא הוגש עם עגבניות צלויות ותפוחי אדמה מתובלים וצלויים .

טעמה של המנה עדיין על שפתי ולשוני.

לקינוח הוגשו לביבות ספינג' טריות וחמות טבולות בדבש או בסוכר .

קינוח קל להכנה ומסב אושר בשולחן כי אין מישהו שלא שמח לקבל אחת כזו חמה .

אז בואו נלך למתכונים על מנת שתוכלו להכין בבית.

כל מתכון קל להכנה וטעים ברמות.

 

עבור הבשר :

1 גוש אנטריקוט כ 6 עצמות  יש לבקש מהקצב של יינות ביתן

מצרכים למרינדה :

10 שיני שום קצוצות גס

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס

חצי צרור כוסברה קצוץ גס

חצי צרור נענע מופרד לעלים מהגבעול

3 ענפי רוזמרין מופרדים מהגבעול וקצוצים

6 ענפי טימין טרי

2 כפות זרעי כוסברה גרוסה

1 ס״מ של זנגביל קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאות או מגורר בפומפייה
חצי כוס שמן זית

רבע כוס חומץ

1 כף סוכר

פלפל שחור טחון טרי

מלח ים

 

אופן הכנת המרינדה והבשר :

מערבבים את כל המצרכים ומורחים על הבשר תוך כדי עיסוי

ומניחים על מגש אפייה.

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הנתח ל 60 דקות.

איך יודעים שזה מוכן?  : שטמפרטורה הפנימית של הבשר מגיעה ל 60 עד 65 מידת יש לבדוק עם טרמומטר

עבור הירקות

18 תפוחי אדמה ננסיים מבושלים בקליפתם עד לריכוך

2 אשכולות עגבניות תמר

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת תפוחי אדמה והעגבניות :

אל אותה מחבת מכניסים את תפוחי אדמה  ומתבלים במלח , פלפל ופפריקה  מוסיפים אשכולות עגבניות שרי וצורבים עד להשחמה.

ספינג' מרוקאי מצופה סוכר דק

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

מאת צ'רלי פדידה, שף ויועץ קולינרי  

מצרכים:

500 גרם קמח רב תכליתי

10 גרם שמרים יבשים

10 גרם מלח

10 גרם אבקת אפיה

20 גרם סוכר

40 מ"ל ערק

200 מ"ל מים

שמן לטיגון עמוק

סוכר

הוראות הכנה:

מנפים קמח ואבקת אפיה בקערה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומניחים בה את השמרים והסוכר. מוסיפים בהדרגה מים, ערק ומלח ומתחילים ללוש. לשים עד לקבלת בצק רך.

מתפיחים כ 30 דקות, לשים שוב ומתפיחים שוב ל 30 דקות. יוצרים את הצורות הרצויות מהבצק, ומעבירים לטיגון בשמן חם (לא רותח).

כשהספינג'ים מזהיבים במחבת/בסיר, מוציאים ומצפים מיד בסוכר דק של מעורבב במעט קינמון (אם אוהבים) מגישים מיד.

ניתן להגיש עם קעריות של מטבלים מתוקים כגון- דבש, סילאן,שוקולד מומס, ריבות בטעמים ועוד- כיד הדמיון.

ושוב כל המצרכים לכל המתכונים ביינות ביתן

אתם מוזמנים לחוות קניה נעימה עם המון מבצעים שווים.

חג שמח ושנה טובה .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.